xOrisOria News

8 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις λεύκανση δοντιών

H λεύκανση δοντιών έχει γίνει μία από τις πιο διαδεδομένες διαδικασίες ομορφιάς.Ουσιαστικά, στις μέρες μας το αστραφτερό χαμόγελο δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά επιτακτική ανάγκη για…
να δείχνουμε όμορφες. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως τη βάση για να διατηρήσουμε τη φυσική μας λάμψη, πέρα από όλα τα άλλα. Πριν πάρεις όμως την απόφαση να προβείς σε οποιαδήποτε μέθοδο λεύκανσης, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να τα γνωρίζεις.

Είτε επιλέξεις μία τεχνική στο σπίτι, είστε στο οδοντιατρείο, έχε πάντα στο νου σου το επίπεδο της λεύκανσης που μπορεί να αντέξει το σμάλτο των δοντιών σου.

Στην πλειονότητα των ανθρώπων η λεύκανση δοντιών έχει εντυπωσιακά και άμεσα αποτελέσματα. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις! Τα εμφυτεύματα , οι όψεις πορσελάνης και οι γέφυρες μπορεί να μην καταφέρουν να αποδώσουν το επιθυμητό χρώμα.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις πρώτιστα επισκεφτεί τον γιατρό σου, καθώς στην αρχή τα δόντια λογικά θα παρουσιάσουν προσωρινή ενόχληση ή ευαισθησία στο κρύο, στο ζεστό…Εκείνος, θα εξετάσει την οδοντοστοιχία σου και θα δει σε τι βαθμό θα επιμείνει.

Τα αποτελέσματα της λεύκανσης κρατούν γύρω στα τρία χρόνια, ίσως και λίγο παραπάνω…Αυτό εξαρτάται από τον άνθρωπο αλλά και από τις «κακές» συνήθειές του. Το κάπνισμα, το κόκκινο κρασί, το τσιγάρο, ο καφές δημιουργούν λεκέδες στα δόντια.

Τις πρώτες 48 ώρες της λεύκανσης πρέπει να αποφύγεις οτιδήποτε φαγώσιμο «βάφει» τα δόντια σου. Π.χ καφές, τσάι, κρασί, σκούρες σάλτσες, κέτσαπ απαγορεύονται.

Αν θες η λεύκανσή σου να κρατήσει καιρό, είναι περιττό να σου πω πως πρέπει να φροντίσεις να βουρτσίζεις συχνά τα δόντια σου. Το ίδιο ισχύει και για το οδοντικό νήμα το οποίο χρησιμοποιείς συνδυαστικά.

Αν ο οδοντίατρος που θα επιλέξεις δεν ξέρει να κάνει σωστά τη διαδικασία της λεύκανσης και το ειδικό τζελ χυθεί στα ούλα και στη γλώσσα σου υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να προκληθεί ερεθισμός και στοματίτιδα.

Προσοχή σε όλα αυτά τα ειδικά kit για λεύκανση στο σπίτι, που αγοράζεις από το διαδίκτυο! Κρύβουν παγίδες. Αν δεν περιέχουν το σωστό ποσοστό ουσίας, που να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της δικής σου οδοντοστοιχίας , τότε θα έχεις πρόβλημα.

Use Facebook to Comment on this Post