8 Τροφές που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να Καταναλώνετε αν Έχετε Πόνο στις Αρθρώσεις

Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να χαρακτηριστεί από ήπιος έως σοβαρός, οξύς ή χρόνιος. Μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, πόνο ή φλεγμονή από οποιοδήποτε μέρος της άρθρωσης.

Οι πιο κοινές αιτίες της πόνος στις αρθρώσεις συμπεριλαμβάνουν την ουρική αρθρίτιδα, την αρθρίτιδα, τραυματισμό, σπάσιμο ή εξάρθρωση των οστών, ινομυαλγία και ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος. Αν υποφέρετε από πόνο στις αρθρώσεις, οι τροφές που καταναλώνετε μπορούν να επιδεινώσουν τη φλεγμονή σας.
Σας παρουσιάζουμε 8 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να για να περιορίσετε την ένταση του πόνου στις αρθρώσεις:

1. Zάχαρη

Όσο ωραία και αν είναι τα ντόνατς, οι σοκολάτες και άλλα γλυκά, θα θελήσετε να αντισταθείτε σε περίπτωση που υποφέρετε από πόνο στις αρθρώσεις. Τα επεξεργασμένα σάκχαρα προκαλούν φλεγμονές και η υπερβολική ζάχαρη στον οργανισμό ασκεί πιέσεις στις αρθρώσεις και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.

2. Το όξινο γλουταμινικό νάτριο

Το όξινο γλουταμινικό νάτριο είναι ένα πρόσθετο ενισχυτικό γεύσης που συχνά περιέχεται σε σάλτσα σόγιας και σε ασιατικά τρόφιμα. Αλλά μπορεί επίσης να περιέχεται σε γεύματα fast food, σούπες και μίγματα σούπας, σάλτσες για σαλάτες και αλλαντικά. Το όξινο γλουταμινικό νάτριο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο σώμα και να επιδεινώσει τον πόνο στις αρθρώσεις.

3. Αλκοόλ

Το αλκοόλ όχι μόνο επιβαρύνει το συκώτι σας, αλλά η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει επίσης αρνητικές συνέπειες στον πόνο στις αρθρώσεις. Η μπύρα περιέχει πουρίνες. Αυτές οι ουσίες μετατρέπονται σε ουρικό οξύ στον οργανισμό, το οποίο είναι εξαιρετικά επιβλαβές για τον πόνο στις αρθρώσεις. Η μπύρα περιέχει επίσης γλουτένη, η οποία μπορεί να είναι επιβλαβής για τις εύθραυστες αρθρώσεις.

4. Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Λευκά προϊόντα από αλεύρι, όπως ψωμί και κράκερ, λευκό ρύζι, λευκές πατάτες και πολλά δημητριακά περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορεί να είναι μία από τις κύριες αιτίες της παχυσαρκίας και άλλων χρόνιων παθήσεων. Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, που έμμεσα προκαλούν φλεγμονές.

5. Κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα

Τόσο τα κόκκινα όσο και τα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν πουρίνες και νιτρικό άλας. Αυτές οι χημικές ουσίες επιδεινώνουν τον πόνο και τη φλεγμονή στον οργανισμό. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα όχι μόνο προκαλούν φλεγμονή, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν ανάπτυξη καρκίνου.

6. Γαλακτοκομικά προϊόντα

Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα γαλακτοκομικά είναι μια διατροφική πηγή που προκαλεί φλεγμονές. Μελέτες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των ενηλίκων αντιμετωπίζουν δυσκολία στην πέψη του γάλακτος, είτε το γνωρίζουν είτε όχι. Αν τα γαλακτοκομικά αποτελούν μεγάλο μέρος της διατροφής σας μπορούν να προκαλέσουν μια φλεγμονώδη απόκριση. Αν υποφέρετε από πόνο στις αρθρώσεις, είναι καλύτερο να αποφύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή σας.

7. Αλάτι

Πολλά συσκευασμένα και προμαγειρεμένα τρόφιμα περιέχουν υπερβολικές ποσότητες αλατιού και άλλων συντηρητικών, προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια λήξης του προϊόντος στα ράφια των καταστημάτων. Το εξευγενισμένο αλάτι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετα και χημικές ουσίες που διαταράσσουν την ισορροπία των υγρών στο σώμα. Δώστε προσοχή στα συστατικά του φαγητού σας.

Αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό και γεύματα που ετοιμάζονται σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλάτι κατά το μαγείρεμα, αντικαταστήστε το επιτραπέζιο αλάτι με ροζ αλάτι Ιμαλαΐων ή με θαλασσινό.

8. Αραβοσιτέλαιο

Πολλά σνακ και αρτοσκευάσματα περιέχουν αραβοσιτέλαιο ή άλλα έλαια που είναι πλούσια σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα έλαια αυτά μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές. Αποφύγετε σόγια, φιστίκια, σάλτσες για σαλάτες και λάδι από σπόρους σταφυλιών.

Αντικαταστήστε τρόφιμα που περιέχουν ωμέγα-6 λιπαρά οξέα με εναλλακτικές λύσεις που είναι αντιφλεγμωνώδεις, όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι κολοκύθας και οι λιναρόσποροι.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *