Δεν γνωρίζει η κ. Ντόρα πώς μπήκαμε στο μνημόνιο και θέλει “σοφούς” να της το πουν !

Υποκρισία όχι εις το τετράγωνο ούτε εις τον κύβο. Υποκρισία εις το γερμανικό νεοταξικό άπειρο.

Είπε η κ. Ντόρα ότι δεν γνωρίζει, γνωρίζει μόνον να εξυβρίζει την Πρόεδρο της Βουλής, δεν γνωρίζει είπε πώς μπήκαμε στο μνημόνιο και θέλει είπε, όχι παπά που λέει η παροιμία αλλά (νεοταξικούς προφανώς) σοφούς να της το πουν.

Από κοντά της ο όμοιος της Ποτάμης με τον οποίον ταυτίζεται.

Άλλοι είπαν, όπως ο γνωστός Ανανιακός Ανανεωτικός τουτέστιν νεοταξικός Παπαδημούλης (που απεδέχθη έμμεσα χωρίς αιδώ και νεοταξικά άθλια, τις ύβρεις του Ποτάμη και του Σουλτζ στο Ευρωκοινοβούλιο για τον Καμμένο) , η έρευνα να αρχίσει από το 2000.

Και άλλοι λένε να αρχίσουμε από το 1974 αφού λένε, και δεν έχουν σε αυτόν άδικο, ότι η οικονομία τον καιρό της δικτατορίας ήταν χωρίς χρέη.

Έτσι για αυτούς που λένε ότι δεν γνωρίζουν πως μπήκαμε στο μνημόνιο συνιστώ, και χωρίς να είμαι σοφός όπως επιθυμεί η κ. Ντόρα, και προτείνω να ενημερωθούν με τα κατωτέρω απόλυτα πραγματικά στοιχεία.

1. Προκαταρτικά και μόνον κατ αρχήν ενημερωτικά. Που βρήκε η Μάργκαρετ Παπανδρέου τα €500.000.000 της λίστας Λαγκάρντ. Προφανώς κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε Καμμένε χωρίς καμία εξαίρεση θα πρέπει να γίνει κάθαρση.

Από ανομήματα ζώντων και αποθανόντων.

2. Στην ιστοσελίδα «The global debt clock,http://www.economist.com/content/global_debt_clock , οι ζητούντες σοφούς, μπορούν να εξακριβώσου ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης ζούσαν με δανεικά. Και να εξακριβώσουν επίσης ότι το 2009 η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν διέφερε από αυτήν του Βελγίου, από της Ιταλίας και από της Γαλλίας που μάλλον χρησιμοποιούσε και δημιουργική λογιστική.

3. Η Αλαφούζεια Καθημερινή με τον ΣΚΑΪ της (που έχει υπερβεί και στο ραδιόφωνο κάθε γερμανικό όριο) που τότε είχε πλην του Νομπελίστα Μπάμπη και άξιους οικονομικούς συντάκτες, έχει ένα εξαιρετικό αρχείο για την εξεταζόμενη περίοδο.

Στο οποίο η κ. Ντόρα μπορεί να ανατρέξει..

Το αρχείο αυτό εξ όσων γνωρίζω περιήλθε προ πολλού στον νυν διάδοχο του Σαμαρά Άδωνι Γεωργιάδη που όμως απαξίωσε να το δει και το δει και του ξίνισε.

4. Οι επόμενες σοφές καμπύλες που δεν χρειάζεται σοφός να τις εξηγήσει, δείχνουν σαφώς πως ήταν η Ελληνική οικονομία καιν πως την κατάντησαν με το μνημόνιο τους.

5. Για τους ψεύτες της Νέας Ελλάδας που θέλουν να τα ρίξουν όλα στο Κώστα Καραμανλή, υπενθυμίζω το 2ο συνημμένο που εξηγεί την περίοδο αυτή

6. Σύντομα θα έχετε μετάφραση του, Financial Times: How the euro was saved, που μπορείτε να το δείτε συνημμένα στην Αγγλική για την περίοδο των ΣαμαροΒενιζέλων

7. Δείτε τα κατωτέρω αναλυτικά ντοκουμέντα που δείχνουν την Εσχάτη Προδοσία αρχικά από τον εφιάλτη Τζέφρευ Παπανδρέου και μετά τις Κάννες, από τους Σαμαροβενιζέλους, των οποίων συνημμένα βλέπετε τις δηλώσεις υποδούλωσης τους στον Ντράγκι ο Αντωνάκης και στην Christine Madeleine Odette Lagarde και ο επιθετικός μας ρήτωρ Βενιζέλος. Που κατά πως λέει ο λαός μας φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Μεταφορικά βέβαια γιατί ο Βαγγέλης δεν αστειευτεί με τον αντιρατσιστικό του νόμο.

8. Τέλος δείτε κατωτέρω το σοφό που δεν χρειάζεται άλλους σοφούς κ. Ντόρα. Μάλιστα χωρίς αμοιβή. Δείτε το με τον Ποτάμη σας με τον Ποτάμη, για να «αντιληφθείτε» αφού δεν το «γνωρίζετε» και θέλετε και παπά σοφό να σας το πει, πώς μπήκαμε στο μνημόνιο. Πριν δείτε τι λέει ένας πραγματικός σοφός, ο νυν αντιπρόεδρος Έλληνας και όχι Γερμανός, ο Καθηγητής Ρουμελιώτης (προτελευταίο συνημμένο). Και δείτε επίσης στο προτελευταίο συνημμένο τι λέει μία άλλη Ελληνίδα οικονομολόγος η Ζέσα Ζήκου. Και ένα εξαιρετικό χρονικό στο τελευταίο συνημμένο

Και αφού θυμηθείτε πώς ο υπόλογος στην Ελληνική δικαιοσύνη της ΕΛΣΤΑΤ αύξησε το έλλειμμα με τη συνεργασία του Γερμανού Γενικού Δ/ντη της Γιουροστάτ, δείτε κατωτέρω λεπτομερώς αυτά που «δεν γνωρίζετε» για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο. Συνημμένα και στα Αγγλικά.

Λυπούμαι να πω ότι ή δεν γνωρίζετε ή γνωρίζετε και προσποιείστε το αντίθετο (το σίγουρο) οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν τιμάτε το αξίωμα του ‘Έλληνα Βουλευτή. Κρίμα.

Ευριπίδης Μπίλλης

ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

1. 15/9/2009 (λίγες μέρες πριν τις Ελληνικές εκλογές που έφεραν στην εξουσία τον προδότη Παπανδρέου ως πρωθυπουργό)

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας της Ελλάδας για της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Joaquin Almunia) το έλλειμμα θα υπερβελί ανν δεν ληφθούν μέτρα το 7% και θα φτάσει το 8% (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_15/09/2009_329338)

2. 9/10/2009 (9 μέρες μετά που ο Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές).

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ως ποσοστό0 του ΑΕΠ ήταν 125%. (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_09/10/2009_332572 )

Και στο τέλος του 2009 το δημόσιο χρέος ήταν 127,7% του ΑΕΠ ή €340δις ($423 δις) (http://www.economist.com/content/global_debt_clock )

Όχι προ πολλού, το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ως % του ΑΕΠ ήταν 123%, της Γαλλίας 101%, του Βελγίου 110,3%, της Γερμανίας 86%, της Αυστρίας 90% και της Ελλάδας μετά τη ΣαμαροΒενιζελική κυρίως «σωτηρία», ήταν 180% του ΑΕΠ.

Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, ως αποτέλεσμα της σωτηρίας τους, έχουν χρέος προς τις αγορές ως % του ΑΕΠ, 160% και 150% αντίστοιχα. (http://www.economist.com/content/global_debt_clock ) .

3. Ιανουάριος 2009. Ο τέως υπουργός οικονομικών αποκαλυψε ότι ο ΓΑΠ από τον Ιανούάριο του 2009 γνώριζε την οικονομική κατάσταση της Ελλάδαςhttp://www.econews.gr/2010/10/07/news-papandreou-lefta-yparxoun/

4. Καλοκαίρι 2009. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ΓΑΠ είχε συναντηθεί με το ΔΝΤ από το καλοκαίρι του 2009 (Ειδικότερα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο ανταποκριτής του σταθμού από τις ΗΠΑ κ. Ιγνατίου μετέδιδε την πληροφορία, ότι σύμφωνα με αξιωματούχους του ΔΝΤ, ο κ. Παπανδρέου είχε συζητήσει με τον κ. Στρος Καν ήδη από το Καλοκαίρι του 2009. Δηλαδή όταν δεν ήταν φυσικά πρωθυπουργός και κανένα λόγο δεν είχε να συζητά με το ΔΝΤ. Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΝΤ είχε βγάλει το Καλοκαίρι του 2009 μια οικονομική έκθεση με άσχημα μαντάτα για την ελληνική οικονομία http://citypress-gr.blogspot.com/2011/05/2009.html )

5. Σεπτέμβριος 2009. Περιέργως ο Κώστας Καραμανλής προκηρύσσει εκλογές για τον Οκτώβριο του 2009 γνωρίζοντας ότι θα τις χάσει (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=78368 )

6. Σεπτέβριος του 2009. Εν μέσω προεκλογικού αγώνα μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη γηια να λάβει μέρος στην ετήσια συνάντηση του ιδρύματος Κλίντον του οποίου είναι μέλος. Άγνωστον τι συζήτησε εκεί. http://www.clintonglobalinitiative.org/ourmeetings/2009/meeting_annual_featuredattendees.asp?Section=OurMeetings&PageTitle=Featured%20Attendees&Attendee=Government_Officials

7. Σεπτέβριος 2009. Ο ΓΑΠ έλεγε προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν ενώ γνώριζε το αντίθετο (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100064_15/09/2009_329387,http://www.youtube.com/watch?v=WmPm1vb8q1c )

8. Οκτώβριος 2009: Η νέα κυβέρνηση παίρνει το τιμόνι της διακυβέρνησης του τόπου με τη διαβεβαίωση ότι «λεφτά υπάρχουν», ότι θα ρίξει χρήμα στην αγορά και ότι θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη. Κυρίως, όμως, ότι δεν πρόκειται να προσφύγει ποτέ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς μια τέτοια επιλογή όχι μόνο δεν θα έδινε λύση σε κανένα από τα προβλήματα του τόπου, αλλά θα επέφερε και πολύ σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην αναπτυξιακή διαδικασία και την κοινωνική συνοχή http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133.

9. Οκτώβριος 2009. Πέρα, όμως, από τις ρητές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ αποκλειόταν και από τα πραγματικά δεδομένα, αφού η χώρα –παρά τη διεύρυνση του ελλείμματος– μπορούσε άνετα να δανειστεί από τις αγορές. Άλλωστε, ανάλογα προβλήματα ως προς το δημόσιο έλλειμμα αντιμετώπιζαν πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σχεδόν όλες είχαν πέσει έξω στις προβλέψεις τους, τόσο για την ύφεση, όσο για το μέγεθος των ελλειμμάτων. Ακόμη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αναθεωρήσει τρεις φορές έως τότε τις προβλέψεις που έκανε για ολόκληρη την Ευρώπη (http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133).

10. Οκτώβριος Νοέμβριος 2009. Προβάλλει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, προαναγγέλλει ότι το έλλειμμα του 2009 θα ξεπεράσει το 12% και αφήνει να διαφανεί πως δεν πρόκειται να πάρει κανένα από τα μέτρα που απαιτούνται για να αποτρέψει το αρνητικό αυτό ενδεχόμενο. Όχι μόνο δεν κάνει οτιδήποτε για να συγκρατήσει τη διόγκωση του ελλείμματος, αλλά διαπράττει και τα εντελώς αντίθετα. Διογκώνοντας τεχνητά το χρέος με «δημιουργική λογιστική» και καταγγέλλοντας την προηγούμενη κυβέρνηση στην ΕΕ για ψευδή παραπειστικά στοιχεία. Τα στοιχεία ήταν αλλοιωμένα, αλλά όχι στον βαθμό που εμφανίστηκε και για ποιο λόγο έπρεπε να βάλουμε τα χέρια μας και να βγάλουμε τα μάτια μας;

11. Οκτώβριος 2009. Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αποκάλυψε αργότερα ε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, στις 5 Μαΐου 2010 ότι «Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Για να μην αφήσει, μάλιστα, καμιά αμφιβολία σε ό,τι αφορά το χρόνο διαμόρφωσης και οριστικοποίησης της κυβερνητικής απόφασης, ο αρμόδιος υφυπουργός διευκρινίζει, χωρίς περιστροφές, ότι το ΔΝΤ αντιμετωπίστηκε «ως η πρώτη επιλογή και η μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου».

12. Νοέμβριος 2009. Συναντάται με το Σόρος.http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/11/soros.html

13. Νοέμβριος 2009. Στις 3 Νοεμβρίου του 2009, ένα μήνα μετά τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ κι ενώ είχε ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για τη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συμμετείχε σε δείπνο στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, στην Κηφισιά, με εκλεκτούς συνδαιτυμόνες: Τον πρόεδρο της Goldman Sachs Γκάρι Κον, τον επικεφαλής οικονομικών ερευνών της επενδυτικής τράπεζας Τζιμ Ο Νιλ, τον αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα Χάρη Ηλιάδη, και τους υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου, Λούκα Κατσέλη και Δημήτρη Δρούτσα. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1146812

14. Νοέμβριος 2009. Όταν κοροΐδευε τον Ελληνικό λαό ο ΓΑΠ (με αυξήσεις κτλ) συναντάται με τον Ντομινίκ Στρος Καν και μεθοδεύει την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ (ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ – Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ για ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κ ΔΝΤhttp://www.youtube.com/watch?v=vIsvVZl16VA ).

15. Νοέμβριος 2009. Όπως απεκάλυψε ο Πάνος Καμμένος, όταν ο ΓΑΠ συζητούσε με Ντομινίκ Στρος Καν την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αδελφός του πρωθυπουργού μετείχε σε αγορά ασφάλιστρου κινδύνου γνωρίζοντας ότι ο ΓΑΠ θα οδηγούσε τη χώρα στο ΜΝΤ (AMAF) και συνεπώς ότι το ασφάλιστρο θα αποκτούσε τεράστια αξία (http://www.paranormap.net/article/4573 ).

16. Οκτώβριος Νοεμβριος 2009. Με τις πρώτες αποφάσεις της, η κυβέρνηση καταργεί σοβαρές πηγές είσπραξης πρόσθετων πόρων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη και αυξάνει τα έξοδα του τελευταίου τριμήνου. Ακυρώνει την έκτακτη εισφορά των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής και τις ρυθμίσεις για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων. Αυξάνει τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Μοιράζει επιδόματα, αλλά αφήνει την είσπραξη των αντίστοιχων πόρων για την επόμενη χρονιά. Εγκαταλείπει ακέφαλους τους εισπρακτικούς μηχανισμούς και προκαλεί πλήρη κατάρρευση των κρατικών εσόδων. Με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, αντί να συγκρατήσει το έλλειμμα, το φουσκώνει τουλάχιστον κατά 2 με 3 ποσοστιαίες μονάδες.

17. Οκτώβριος Νοεμβριος 2009. Αποφεύγει την αλλαγή του φορολογικού νόμου για το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα 2009) ώστε και μπ0άλιν 9 στους 10 να μην νπληρώσουν φόρο ΝΟΜΙΜΑ.

18. Οκτώβριος Νοέμβριος. Αποφεύγει να δανειστεί το μέγιστο δυνατό ποσό (υπολογίζεται σε τουλάχιστον 60δις) όταν τα spreads ήταν ακόμα σε απολύτως φυσιολογικά επίπεδα και ενώ πλέον γνώριζε από μέσα την κατάσταση (http://www.antibaro.gr/node/3015 ).

19. Οκτώβριος Νοέμβριος. Άδικος προγραμματισμένος διασυρμός χώρας. Στην προσπάθειά του να εκθέσει την προηγούμενη κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο παρουσιάζει τις εκτιμήσεις του για το έλλειμμα του 2009 σαν πλασματικά στοιχεία, γεγονός που πλήττει άδικα τη χώρα. Τόσο γιατί δεν επρόκειτο για παραποιημένα στοιχεία, αλλά για εκτιμήσεις, όσο και γιατί είχαν ήδη πέσει έξω όλες οι εκτιμήσεις όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133.

20. Οκτώβριος Νοέμβριος 2009. Εντείνει την αμηχανία και ανησυχία των πιστωτών γύρω από τα ελληνικά ομόλογα, με δηλωσεις τύπου «Τιτανικού», με αποτέλεσμα σταδιακά μετά τον Δεκέμβριο 2009 να αρχίσουν να εκτινάσσονται τα spreads και να καταστεί η χώρα μη αξιόχρεη. Δημιουργεί έτσι επίτηδες πρόβλημα δανεισμού της χώρας (http://www.antibaro.gr/node/3015 )

21. Δεκέμβριος 2009. στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός αφήνει έκπληκτους τους ομολόγους του, καθώς δηλώνει πως κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα. Διαψεύδει, πάντως, τα σενάρια που αναφέρονται σε πιθανή προσφυγή στο ΔΝΤ και υποστηρίζει ότι «η χώρα μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της»http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133.

22. Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέβριος Ιαουνάριος. Η αλήθεια –και η κυβέρνηση την ξέρει πολύ καλά– είναι πως μπορούσε να δανειστεί –και μάλιστα με χαμηλά επιτόκια– και τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009. Μπορούσε με άνεση να δανειστεί και στους πρώτους μήνες του 2010, όταν τα επιτόκια βρίσκονταν στην αρχή της ανηφόρας. Μπορούσε να βρει διεξόδους, αλλά είχε πάρει τις αποφάσεις της από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε. Και πάνω σε εκείνες τις αποφάσεις πορευόταν, χωρίς κανένα άλλο σχέδιο. Το ομολόγησε και αυτό, αλλά πολύ και αυτό, αλλά πολύ αργότερα http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133.

23. Νοέμβριος Δεκέμβριος 2009. Τα σχέδια της κυβέρνησης αρχίζουν να διακρίνονται στα τέλη Νοεμβρίου, όταν γίνεται γνωστό ότι αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ξεκινούν προπαρασκευαστικές συζητήσεις με παράγοντες της Κομισιόν και του ΔΝΤ για το ενδεχόμενο που η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133.

24. Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιανουάριος 2009. Σε όλο αυτό το διάστημα, μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2010, η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια ρεαλιστική και δοκιμασμένη συνταγή: Να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές σε ανεκτά επιτόκια, να καλύψει τις ανάγκες της χώρας για ολόκληρο το 2010 και να ανακόψει τις ορέξεις των κερδοσκόπων. Αυτό, άλλωστε, είχε κάνει και η προηγούμενη, ένα χρόνο πρωτύτερα, παρόλο που οι καταστάσεις δεν ήταν το ίδιο πιεστικές.Παρά την έγκαιρη επισήμανση, αλλά και την εξέταση της δυνατότητας αυτής, η κυβέρνηση κλοτσά τη δυνατότητα που έχει μπροστά της για μια επαρκή δανειοδότηση. Αντί να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας για το μέγιστο που μπορεί και να αποκτήσει άνεση χρόνου για τα επόμενα βήματά της, στρέφεται αμέσως προς το ΔΝΤ

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133.

25. Δεκέμβριος 2009 Ιανουάριος 2009. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός ελεεινολογεί την κατάσταση της οικονομίας, αλλά και την εικόνα της χώρας γενικότερα. Μιλά για «εκτεταμένη διαφθορά που έχει προσλάβει διαστάσεις πανδημίας», για σοβαρούς κινδύνους «χρεοκοπίας», για μια χώρα που «βρίσκεται στην Εντατική». Οι δηλώσεις του, σε συνδυασμό με την άρνηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα εξυγίανσης και ακόμη περισσότερο με τις αποφάσεις που φουσκώνουν, αντί να περιορίζουν το έλλειμμα, προκαλούν έντονη ανησυχία στις διεθνείς αγορές. Η κρίση ελλείμματος –κρίση κοινή για ολόκληρη την Ευρώπη– μετατρέπεται σε κρίση εμπιστοσύνης, μοναδική στην Ευρώπη. Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, ο ένας μετά τον άλλο, υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και τα επιτόκια δανεισμού παίρνουν την ανηφόρα. Μέσα σε δύο μήνες, τα spreads ξεπερνούν τις 250 μονάδες βάσης http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133.

26. Ιανουάριος Φεβρουάριος 2010. Στις αρχές του χρόνου, η κυβέρνηση αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον προϋπολογισμό που μόλις είχε ψηφίσει και να ανακοινώσει μέτρα λιτότητας. Λίγο αργότερα, στα μέσα Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μάς αφαιρέθηκε ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας».http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133.

27. Φεβρουάριος 2010. ο υπουργός Οικονομικών παρομοιάζει με την ελληνική οικονομία με «Τιτανικό» που βουλιάζει. Οι αρνητικές εικόνες που εκπέμπει η ίδια η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τις συζητήσεις για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και τις γερμανικές αντιδράσεις, ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τα spreads. http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133

28. Μάρτιος 2010. Στις αρχές Μαρτίου –υποκύπτοντας σε νέο τελεσίγραφο των Βρυξελλών– η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα εισπρακτικά και περιοριστικά μέτρα. Δεν φαίνεται, ωστόσο, να πείθει κανέναν και το κόστος του δανεισμού συνεχίζει τη δραματική ανηφόρα. Τα σενάρια χρεοκοπίας πανικοβάλλουν τον κόσμο, χιλιάδες καταθέτες αναζητούν τραπεζικά καταφύγια στο εξωτερικό και η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία. http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133

29. Μάρτιος 2010. Η προσπάθεια δημιουργίας Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης εξακολουθεί να προσκρούει σε γερμανικές αντιρρήσεις και ο πρωθυπουργός αρχίζει να περιφέρει ανάμεσα στους εταίρους μας το «πιστόλι» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Υποστηρίζει, καταρχάς, ότι «δεν ζητούμε από την ΕΕ χρήματα, αλλά πολιτική στήριξη».http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133

30. Μάρτιος 2010. Ο ΓΑΠ θέτει, σε αμφισβήτηση ο ίδιος τις διαβεβαιώσεις του, καθώς –στα μέσα Μαρτίου– αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση είχε ήδη ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις με το ΔΝΤ. «Συζητήσαμε», λέει, «με το ΔΝΤ και μας είπαν πως δεν θα μας ζητούσαν παραπάνω μέτρα από όσα πήραμε».http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133

31. Μάρτιος 2010. Λίγο αργότερα κάνει ένα ακόμη βήμα, υπογραμμίζοντας –στο Υπουργικό Συμβούλιο– ότι το σενάριο της προσφυγής στο ΔΝΤ ενισχύεται εξαιτίας «εσωτερικών αντιθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

32. Μάρτιος 2010. στις 25 Μαρτίου, η ΕΕ αποφασίζει να προχωρήσει στη συγκρότηση Μηχανισμού για τη Στήριξη της Ελλάδας, αλλά το ΔΝΤ ανακοινώνει πως, εάν δεχτεί αίτημα βοήθειας, θα θέσει τους δικούς του όρους. Τα spreads συνεχίζουν την ανηφόρα. http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133

33. Μάρτιος του 2009. Η Goldman στοιχηματίζει στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Goldman bet on Greek failurehttp://money.cnn.com/video/fortune/2010/03/02/f_sl_goldman_greece.fortune/

34. Απρίλιος του 2010. Σε ομιλία του στο συνέδριο του Εκονομιστ δηλώνει «Πιστεύω ότι, τόσο η Ευρώπη, όσο και ο κόσμος, μπορούν να μετατρέψουν την κρίση αυτή σε ευκαιρία, να κάνουν την παγκοσμιοποίηση πιο σταθερή, πιο ανθρώπινη, πιο πράσινη, πιο δίκαιη. Και πιστεύω πραγματικά ότι η Ευρώπη θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση»http://www.primeminister.gr/2010/04/29/1688

35. Απρίλιος 2010. Στις αρχές Απριλίου (9/4), ύστερα από κινητοποίηση Ευρωπαίων ηγετών, στελεχών της ΕΚΤ και παραγόντων του ΔΝΤ, οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες για το Μηχανισμό Στήριξης προς την Ελλάδα και το ύψος της βοήθειας. Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «έχουμε πια ένα δίχτυ ασφαλείας» και ότι «το όπλο στο τραπέζι είναι πλέον γεμάτο». http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133

36. Απρίλιος 2010. Περίπου δέκα ημέρες αργότερα, η κυβέρνηση ξεκινά τις τελικές διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊ-κή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, για την προσφυγή στον «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό» (!). Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η έναρξη διαπραγμάτευσης δεν σημαίνει προσφυγή, αλλά ο πρωθυπουργός τονίζει προς το Υπουργικό Συμβούλιο πως, «αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε το Μηχανισμό, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό».http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133

37. Απρίλιος 2010. Στις 23 Απριλίου, ο πρωθυπουργός ανακοινώνει από το Καστελόριζο την απόφασή του να προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης, χωρίς να κάνει καμιά αναφορά στο ΔΝΤ. Παρουσιάζει την απόφασή του σαν απολύτως αναγκαία και τονίζει: «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό». http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6604&category_id=133

38. Μάϊος του 2010. Δηλώνει, «We need a Global Financial Government and we need it fast», http://timesofthesigns.wordpress.com/2010/05/04/10050402/

39. Μάϊος 2010. Αποκαλύπτεται ότι τους όρους του ΔΝΤ τους ζήτησε ο ΓΑΠ (http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blogs-internet.html )

40. Αδύνατον να εφαρμοστεί συμφωνία αποπληρωμής, κάθε δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ από ΕΕ και ΔΝΤ να αρχίσει να αποπληρώνεται αμέσως μετά την παρέλευση περιόδου χάριτος τριών ετών σε οκτώ ισόποσες δόσεις στη διάρκεια των επόμενων δύο ετών. Ετσι το 2014 και το 2015 η Ελλάδα θα αναζητεί 70 δισ. κάθε χρόνο για ομόλογα που λήγουν και δόσεις προς ΕΕ και ΔΝΤ.http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=359965

41. Μάϊος του 2010. Υπογραφή δανειακής σύμβασης 80δις ευρώ με απεμπόληση Εθνικής Κυριαρχίας, υποθήκευση χώρα κτλ http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5701:2010-08-28-22-12-28&catid=69:2009-02-17-07-05-19&Itemid=99

42. Μάϊος του 2010. Γ. Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές πριν το 2012.http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1255291&nt=103

43. Ιούνιος του 2010. Στην εναρκτήρια ομιλία του, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της που λαμβάνει χώρα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, τη Νέα Υόρκη, ο κ.Παπανδρέου τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι…α”υπάρχει ανάγκη διαρκούς εμβάθυνσης της παγκόσμιας συνεργασίας, με στόχο την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης στη βάση των κοινών, θεμελιωδών αξιών της δημοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης…” http://greece-salonika.blogspot.com/2010/06/blog-post_1169.html

44. Αύγουστος 2010. Παπανδρέου: Υπάρχει και τέταρτος δρόμος για την παγκοσμιοποίηση. ….Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «αυτός ο δρόμος βασίζεται σε υπεύθυνους, δημοκρατικούς θεσμούς, που βάζουν την παγκόσμια αλληλεγγύη πάνω από τα εθνικά συμφέροντα».http://www.inews.gr/29/papandreou-yparchei-kai-tetartos-dromos-gia-tin-pagkosmiopoiisi.htm

45. Οκτώβριος του 2010. Βραβευεται από την βραβείο Quadriga Η απονομή γίνεται στο Βερολίνο στις 3 Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της 20ης επετείου από την επανένωση της Γερμανίας. Τον πανηγυρικό λόγο εκφωνεί ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=198601

46. Οκτώβριος του 2010. ΓΑΠ όχι άλλα μέτραhttp://www.econews.gr/2010/10/07/news-papandreou-lefta-yparxoun/

47. Παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. Ευρώ. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_19/09/2010_415569

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *