100% των επιστημόνων συμφωνούν: επί 18 χρόνια και 2 μήνες ΔΕΝ υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη.

Εδώ και πάνω από 20 χρόνια γίνεται μια πλανητικής κλίμακας απόπειρα να δαιμονοποιηθεί το CO2 ως η αιτία για την “υπερθέρμανση”, την κλιματική αλλαγή και τα “ακραία” καιρικά φαινόμενα…
“Ακραία” είναι εκείνα τα καιρικά φαινόμενα που μας φαίνονται ασυνήθιστα, μακριά απ’ τις στατιστικές παρατηρήσεις. Μόνο που ο πλανήτης έχει μια …

ιστορία 4,5 δισεκατομμυρίων ετών, μέσα στα οποία διαρκώς μεταβάλλεται κι εξελίσσεται, όπως δείχνουν οι γεωλογικές παρατηρήσεις και οι βάσεις δεδομένων που έχουμε για τα καιρικά φαινόμενα δεν καλύπτουν ούτε στο απειροελάχιστο την ιστορία της γης.

Η ιστορία του κατακλυσμού του Νώε, που περιγράφει η Παλαιά Διαθήκη, υπάρχει με παραλλαγές στην ιστορία πολλών λαών, σε διαφορετικά μήκη και πλάτη του πλανήτη. Ο κατακλυσμός δεν ήταν “ακραίο” καιρικό φαινόμενο; Υπάρχει μέσα στις στατιστικές των καταστροφολόγων;

Κατά τα τελευταία 35 χρόνια η τροπόσφαιρα έχει θερμανθεί σημαντικά και η μέση παγκόσμια θερμοκρασία έχει αυξηθεί με ρυθμό 0,13o Kelvin/δεκαετία.

Τα κλιματικά μοντέλα δεν μπορούν να εξηγήσουν τη θέρμανση της τροπόσφαιρας, παρά μόνο αν πάρουν υπόψη τις ανθρωπογενείς εκπομπές “αερίων του θερμοκηπίου”.

Όταν τα κλιματικά μοντέλα παίρνουν υπόψη τις ανθρωπογενείς εκπομπές “αερίων του θερμοκηπίου”, τότε η χωρική κατανομή της θέρμανσης στην οποία καταλήγουν είναι συμβατή με την παρατηρούμενη χωρική κατανομή.

Αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΆ,

η τροπόσφαιρα ΔΕΝ θερμαίνεται με το ρυθμό που σχεδόν όλα τα κλιματικά μοντέλα προβλέπουν. Κι όχι μόνο δεν θερμαίνεται με το ρυθμό που προβλέπουν τα μοντέλα, αλλά εδώ και 18 χρόνια και δυο μήνες η θέρμανση έχει διακοπεί.

Στο πάνω διάγραμμα, που καλύπτει πρακτικά όλο τον πλανήτη (από 80o Β γεωγραφικό πλάτος έως 80o Ν), φαίνεται με κίτρινο χρώμα η ζώνη 5-95% των προβλέψεων θερμοκρασίας από τις κλιματικές προσομοιώσεις CIMP-5 και η μαύρη γραμμή δείχνει τις πραγματικές μετρήσεις θερμοκρασίας με το δορυφορικό σύστημα RSS V3.3 MSU/AMSU. Μετά το 1998 η μαύρη γραμμή βγαίνει εκτός της κίτρινης ζώνης και δείχνει πως οι προσομοιώσεις οδηγούν σε υπερεκτίμηση της θέρμανσης. Όποιο μοντέλο προσομοίωσης δεν επαληθεύεται στην πράξη, είναι για πέταμα.

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!

Σύμφωνα με τα δεδομένα του συστήματος RSS,

τους τελευταίους 218 μήνες, απ’ τον Οκτώβριο 1996 μέχρι και το Νοέμβριο 2014 δεν παρατηρείται θέρμανση του πλανήτη. Κι αφού ο πλανήτης δεν ζεσταίνεται, τα όποια “ακραία” καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται ανά τον πλανήτη δεν μπορούν να αποδοθούν στην υπερθέρμανση.
Η μέση αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη από το 1900 είναι ισοδύναμη με 0,8οC ανά αιώνα, κάτι που μπορεί κάλλιστα να είναι απόλυτα φυσικό και να μην έχει σχέση με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Μετά το 1950 η μέση αύξηση της θερμοκρασίας είναι ισοδύναμη με κάτι λιγότερο από 1,2οC ανά αιώνα και ο μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης παρατηρήθηκε στο διάστημα 1974-2006, με 2οC ανά αιώνα.
Το 1990 το IPCC πρόβλεπε ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας ισοδύναμο με 2,8οC ανά αιώνα, διπλάσιο απ’ το παρατηρούμενο από τότε 1,4οC ανά αιώνα και πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που δέχεται σήμερα το IPCC, που είναι 1,7οC ανά αιώνα.

Σ’ ένα χρόνο από σήμερα θα γίνει στο Παρίσι η επόμενη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή: πόση θα είναι του χρόνου η πρόβλεψη του IPCC για το ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας;

Πηγη:greeklignite.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *