«Ήθελε να γίνει νέος Σνόουντεν»

Ένας αμερικανός πολίτης που καταδικάστηκε πρόσφατα από δικαστήριο της Βόρειας Κορέας σε έξι χρόνια καταναγκαστικής εργασίας, κρίθηκε ένοχος από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ με την κατηγορία της…
σκόπιμης σύλληψής του σε μια προσπάθεια αφενός να γίνει “διάσημος” και αφετέρου να “συναντηθεί με τον αμερικανό ιεραπόστολο Κένεθ Μπάε” ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακή της Βόρειας Κορέας, όπως μετέδωσαν τα πλήρως ελεγχόμενα κρατικά μέσα ενημέρωσης, το Σάββατο.

Ο 25χρονος καλιφορνέζος Μάθιου Μίλερ είχε προετοιμάσει την «ιστορία του» και την είχε αποτυπώσει σε ένα τετράδιο καθώς έψαχνε καταφύγιο μετά την αποτυχία του να συλλέξει πληροφορίες για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.

«Διέπραξε τα αδικήματα με την ελπίδα να γίνει ένας παγκοσμίως διάσημος άντρας και ένας δεύτερος Σνόουντεν μέσω του σκόπιμου χουλιγκανισμού» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA αναφερόμενο στον πρώην εργαζόμενο της αμερικανικής υπηρεσίας NSA ο οποίος καταζητείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη διαρροή μυστικών πληροφοριών. «Πρόκειται για μια απαράδεκτη προσβολή και κοροϊδία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και για το λόγο αυτό άξιζε την τιμωρία» ανέφερε το KCNA.

Ο Μίλερ συνελήφθη όταν έσκισε την τουριστική βίζα που χρησιμοποίησε για να εισέλθει στην απομονωμένη χώρα τον Απρίλιο, όπως είχαν μεταδώσει τότε τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Καταδικάστηκε σε έξι χρόνια καταναγκαστικής εργασίας την περασμένη Κυριακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *