Η εφαρμογή της απαιτεί την επικύρωση του ελληνικού κοινοβουλίου
Η εφαρμογή της συμφωνίας εκτιμάται όμως ότι γίνει μετά από λίγους μήνες αφού θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως δήλωσε η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού.
Τη συμφωνία, από ελληνικής πλευράς, υπέγραψε η Όλγα Κεφαλογιάννη και από αυστραλιανής ο υπουργός Μετανάστευσης, στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, στην Καμπέρα. Στόχος, όπως τονίστηκε, είναι η ενδυνάμωση των δεσμών και η προώθηση της κινητικότητας των νέων μεταξύ των δύο χωρών.
Αρχικά η διμερής συμφωνία θα αφορά 500 νέους, φοιτητές 18-30 ετών, που θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν ένα ταξίδι στην Αυστραλία ή στην Ελλάδα, αντίστοιχα, με άδεια εργασίας, σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης, Σκοτ Μόρισον, αν το πρόγραμμα αυτό έχει επιτυχία, τότε θα μπορούσε να επεκταθεί.
Υπενθυμίζεται ότι η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Μελβούρνης κατήγγειλε την υπογραφή της συμφωνίας αυτής. «Πίσω από τα όμορφα λόγια η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική και πικρή για τους εργαζόμενους» τονίζεται σε ανακοίνωσή της και προστίθεται: «Η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-Αυστραλίας δε θα ωφελήσει σε τίποτα στη λύση της ανεργίας, τη στιγμή που πάνω το 60% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι και κοντά στα 20 % στην Αυστραλία».
Use Facebook to Comment on this Post