Είναι ίσως η μοναδική εκπομπή μαγειρικής που τα σερμπέτια, τα μοσχοκάρφια, οι ντολμάδες και η κανέλα βρίσκουν τον τρόπο να «τρυπάνε» το γυαλί και οι μυρωδιές τους να φτάνουν μέχρι τους τηλεθεατές. Η Μαρία Εκμεκτσίογλου κάθε εβδομάδα μας καλωσορίζει στην Πόλη και μας ξεναγεί στις γευστικές διαδρομές της. …
Η σύγχρονη Λωξάντρα, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι Τούρκοι δεν είναι απλά μια ακόμα μαγείρισσα. Έχει βραβευτεί πάμπολλες φορές για τα εστιατόριά της «Ο κήπος της Μαρίας», ενώ ταυτόχρονα διδάσκει γαστρονομία στο Πανεπιστήμιο Οκάν.
Διαβάστε επίσης: Άκης Πετρετζίκης: «Έχω δουλέψει και σερβιτόρος για να βγάλω λεφτά»
Κάποια στιγμή ο έρωτας την οδήγησε και την κράτησε για 13 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όμως η αγάπη της για τη μαγειρική ήταν τόσο μεγάλη που όπως ομολόγησε και η ίδια ανάγκασε τον σύζυγό της να την χωρίσει. «Συνήθισα να κοιμάμαι μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα. Όλες οι εργαζόμενες γυναίκες το ίδιο δεν κάνουμε; Προσπαθούμε να τα ταιριάξουμε όλα, δύσκολο βέβαια και απαιτεί πολλές θυσίες στην προσωπική σου ζωή. Αφιερώνεις τον χρόνο σου στα παιδιά σου και στην κουζίνα. Ο σύζυγός μου με στήριξε μέχρι ενός σημείου, στο τέλος δεν με άντεξε και με χώρισε (γέλια)», είπε στο ΛΟΙΠΟΝ.
Να προσθέσουμε εδώ πως η Μαρία Εκμεκτσίογλου έχει τρεις γιους που κατάφερε και τους τρεις να τους… πείσει να ασχοληθούν κι εκείνοι επαγγελματικά με τη μαγειρική.
Πηγή: People
Use Facebook to Comment on this Post