Το κλάμα… βγήκε από τον παράδεισο: οι 3 λόγοι που είναι καλό να… κλαις!

2Όλοι κατά καιρούς έχουμε βιώσει καταστάσεις που θελήσαμε να κλάψουμε με… μαύρο δάκρυ. Άλλοτε το κάναμε και άλλοτε προσπαθήσαμε να συγκρατηθούμε, προκειμένου να φανούμε δυνατοί. Όσες φορές όμως άφησες τον εαυτό σου ελεύθερο, το μόνο σίγουρο είναι πως, εκ των υστέρων, ένιωσες ανακουφισμένη από τα αβάσταχτα και δυσάρεστα συναισθήματα που ένιωθες.
Το κλάμα αποτελεί έναν από τους «μαγικότερους» μηχανισμούς του ανθρώπινου οργανισμού, αφού μπορεί να μας απαλύνει τον πόνο αλλά και να συμβάλλει αποτελεσματικά στους παρακάτω τομείς.
1.Σε ανακουφίζει από το άγχος
Μέσω του κλάματος, όπως και μέσω του ιδρώτα, αποβάλλονται από τον οργανισμό σου ουσίες που είναι υπεύθυνες για τις αλλαγές στη διάθεσή σου αλλά και για το άγχος σου. Μάλιστα, η αποβολή αυτών των ουσιών μέσω των δακρύων μπορεί να είναι έως και 30 φορές αποτελεσματικότερη σε σχέση με αυτή που γίνεται μέσω του αίματος. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να απαλλαγείς από το άγχος, όμως, σε στρεσογόνες περιστάσεις αν… ρίξεις κι ένα κλάμα να «ξεθυμάνεις» σίγουρα δεν θα σου κάνει κακό.
2.Βοηθά στην αναθέρμανση των προσωπικών σχέσεων
Σύμφωνα με έρευνες, το κλάμα, όταν φυσικά συμβαίνει σε ιδιωτικούς χώρους, μπορεί να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους και να κάνει στενότερες τις σχέσεις, αφού το άτομο μπορεί να επιστήσει την συμπάθεια και την υποστήριξη των γύρω σου. Πόσες φορές, άλλωστε, έχεις περάσει νύχτες κλαίγοντας και κατέληξες να δηλώνεις στις φίλες σου πόσο πολύ τις αγαπάς και δεν θέλεις να τις χάσεις;
3.Βελτιώνει τη διάθεσή σου
Όσο στενοχωρημένη, απογοητευμένη ή στρεσαρισμένη κι αισθάνεσαι σίγουρα, θα ανακουφιστείς και θα νιώσεις καλύτερα και η διάθεσή σου θα αλλάξει-προς το καλύτερο- αν κλάψεις. Παραδόξως, ο λόγος δεν είναι ψυχολογικός, όπως θα περίμενες, αλλά η πραγματικότητα είναι πως κλαίγοντας, αποβάλλεις από τον οργανισμό σου άχρηστες τοξίνες. Βέβαια, δεν είναι και ό, τι καλύτερο να κλαις, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι πως θα αντιμετωπίσεις πιο αναίμακτα οδυνηρές καταστάσεις και θα αποφορτιστείς από τα αρνητικά συναισθήματα.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *