ΗΠΑ: Έρευνα γιατί τα κρουαζιερόπλοια δεν έχουν κέρδη

Ο πολιτειακός εισαγγελέας της Φλόριντας απασχολείται «υπό αυστηρότατη εχεμύθεια» από τον περασμένο Φεβρουάριο με μια υπόθεση…

που αφορά εταιρία κρουαζιερόπλοιων υπερπολυτελείας. Τα μόνα που έγιναν γνωστά είναι ότι δεν πρόκειται για ναρκωτικά ούτε για όπλα και «μαύρο χρήμα».

Κυκλοφορούν, ωστόσο, στο Μαϊάμι και αλλού πολλές φήμες και μερικές από αυτές φαίνεται ότι απηχούν πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις. Ετσι, είναι γεγονός ότι η εταιρία που ναυλώνει τρία σουπερ λουξ κρουαζιερόπλοια είναι κερδοφόρα τη στιγμή που οι περισσότερες εταιρίες πλωτού τουρισμού της περιοχής είναι βαθύτατα χρεωμένες είτε μόλις επιβιώνουν. Αντίθετα, η εταιρία κρουαζιερόπλοιων που απασχολεί την δικαιοσύνη της Πολιτείας σημειώνει κέρδη τα οποία αυξάνουν κάθε τρίμηνο, όταν τα πλοία αποσύρονται για έλεγχο και καθαρισμό.

Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, δυο εφημερίδες της Φλόριντας και της Τζόρτζια δημοσίευσαν σχεδόν το ίδιο ρεπορτάζ και τις ίδιες φωτογραφίες, γεγονός το οποίο οδηγεί στη σκέψη ότι τα δημοσιεύματα είχαν την ίδια πηγή και στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία. Με αυτή την προϋπόθεση, άλλωστε, τα παρουσίασαν κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί της περιοχής. Είναι αρκετά αποκαλυπτικά.

Η οικονομική κρίση και ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών έχει σαν αποτέλεσμα να μένουν άδεια πολλά δωμάτια. Καμιά φορά τα μισά και πλέον και μάλιστα τα πιο ακριβά. Η επιχείρηση των τριών σουπερ λουξ, ωστόσο, έχει πληρ’οτητα – ως και 90% σε κάθε 15θημερη κρουαζιέρα της.

Οι άδειες καμπίνες την τελευταία στιγμή γεμίζουν – «φιλοξενούν» νεαρές κοπέλες, νέους γόητες, τους απαραίτητους γκέι και τις λεσβίες οι οποίες περιμένουν στην παραλία.

Μόλις το πλοίο ξεκινά και απομακρύνεται 12 μίλια από την παραλία βγαίνουν από τις καμπίνες τους και αρχίζουν να επιδίδονται σε άγριο καμάκι.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ η «υπηρεσία» τους αποφέρει από 1.400 ως και δυόμισι χιλιάδες δολάρια η καμπίνα στην κρουαζιέρα. Η εταιρία εισπράττει το 85%, αφήνοντας στις γόησσες και στους νεαρούς το 15% και όλα τα έκτακτα. Τα οποία δεν είναι ασήμαντα, αν κρίνουμε από το ότι τα καταστήματα στο κρουαζιερόπλοιο κάνουν τζίρο ανά ταξίδι 40.000 δολάρια και πλέον.
Εννοείται ότι ο εισαγγελέας δεν ψάχνει μονό αν πληρώνουν το ΦΠΑ τους…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *