Διαδικτυακή απιστία

Με την εμφάνιση του διαδικτύου μια νέα μορφή απιστίας δοκιμάζει τις σχέσεις.
Αν και αυτές οι υποθέσεις περιλαμβάνουν σπάνια τη φυσική επαφή, παραμένουν
σεξουαλικής φύσης. Οι σχέσεις διαδικτύου παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά στοιχεία με τις κανονικές διαπροσωπικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της μυστικότητας, της φαντασίας, του ενθουσιασμού, της άρνησης και της αιτιολόγησης. Το χειρότερο απ’ όλα, σε αυτού του είδους τις σχέσεις, είναι πως είναι καταστρεπτικές για τις αρχικές σχέσεις.
Οι περισσότερες διαδικτυακές σχέσεις αρχίζουν ως διαφυγή από τη ρουτίνα της καθημερινής ζωής. Σύντομα, εν τούτοις, ο νέος διαδυκτιακός φίλος γίνεται η «ερωτική τρέλα» (infatuation) που κάποιες φορές οδηγεί στην προσωπική συνάντηση.
Εάν αυτό θα συμβεί ή όχι, δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί πρόβλημα στην αρχική σχέση. Ο προδομένος σύντροφος αρχίζει να γίνεται όλο και περισσότερο καχύποπτος, υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση τους.
Ο σύντροφος της διαδικτυακής σχέσης στην αρχή αισθάνεται καθησυχασμένος και ασφαλής, στη συνέχεια όμως προσπαθώντας να την καλύψει, η συμπεριφορά του απέναντι στο έτερο ήμισυ γίνεται πραγματικά προσβλητική. θέλει να πείσει ότι δεν συμβαίνει τίποτα; Σαφέστατα, όταν η σχέση διαβρώνεται η εμπιστοσύνη καταστρέφεται.
«Μόδα» διαφυγής
Είναι πλέον γνωστό ότι οι περισσότεροι που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους σχέσεις δεν είναι «πραγματικοί». Είναι ένα φαινόμενο των καιρών μας, μια «μόδα» διαφυγής από την πραγματικότητα. Όπως με οποιαδήποτε νέα σχέση, παρουσιάζουν τις καλύτερες πλευρές τους και διαδυκτιακά.
Στην πραγματικότητα, αυτό το παιχνίδι «ερωτικής τρέλας» και φαντασίας όταν τελειώσει και αν οι άνθρωποι αποφασίσουν να βρεθούν στην πραγματική ζωή, οι σχέσεις αυτές, σε μεγάλο ποσοστό, είναι καταδικασμένες στην αποτυχία. Ο ερωτικός δεσμός φαντασίας επωμίζεται τις πραγματικές ευθύνες της ζωής. Βέβαια, τις περισσότερες φορές αν όχι όλες, οι άνθρωποι που ψάχνουν για μία διαδικτυακή σχέση, διατηρούν και την αρχική τους, με αποτέλεσμα, στη χειρότερη του μορφή, να καταλήγουν να χάσουν και τις δύο, λόγω… εξαπάτησης.
Τι είναι απιστία;
Ερχόμαστε λοιπόν στην ερώτηση, τι είναι αυτό που λέμε απιστία;
Ρωτήστε τον σύντροφό σας. Εάν ένα πρόσωπο συμμετέχει σε μια δραστηριότητα χωρίς τη γνώση και τη συγκατάθεση του συντρόφου του, θεωρείται καταστρεπτικό για τη σχέση και απιστία.
Όμως, υπάρχει και μια άλλη διάσταση.
Αν εσείς ή ο σύντροφος σας έχετε ή είχατε εμπλακεί σε «διαδικτυακή σχέση», καλό είναι να επιδιώξετε να εξετάσετε ελλοχεύοντα κίνητρα. Γιατί στράφηκε ή στραφήκατε αλλού;
Βρείτε μια πιο θετική και υγιή λεωφόρο για την… ανάφλεξη που θα κρατήσει ζωντανό το συναίσθημα, που θα έχει τις ρίζες του στην πραγματικότητα όχι στη φαντασία.
Αν και οι περισσότεροι προτρέπουν στην καταφυγή σε συμβούλους σχέσεων και γάμων, υπάρχει και η καθόλου αμελητέα εκδοχή, πως ίσως απλώς να πρέπει να τερματίσετε την παλιά σας σχέση, παρά να επιχειρήσετε με ένα γρήγορο σοβάτισμα να κρύψετε τις αληθινές ρωγμές.
Πηγή: medisense
polispress

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *