Τι κρύβεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση κατά του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου

Tο νήμα που θα οδηγήσει στα κίνητρα και την ταυτότητα των δραστών πίσω από τη βομβιστική επίθεση κατά του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου επιχειρεί να βρει η
Αντιτρομοκρατική.

Οι δράστες τοποθέτησαν ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα παρτέρι έξω από τον περίβολο του σπιτιού του εφοπλιστή, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ροβέρτου Γκάλι και Προπυλαίων, στην περιοχή της Ακρόπολης. Ευτυχώς από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ενώ υπήρξαν μικρές υλικές ζημιές.

Την ώρα της επίθεσης ο εφοπλιστής μαζί με τη σύζυγό του Σήλια Κρηθαριώτη και τα τρία ανήλικα παιδιά τους δεν βρίσκονταν στο σπίτι τους. Ο μόνος που ήταν εκεί ήταν ο ιδιωτικός φύλακας ο οποίος και απομακρύνθηκε εγκαίρως από την Αστυνομία, αφού είχε προηγηθεί τηλεφώνημα των δραστών με το οποίο προειδοποιούσαν για την επικείμενη έκρηξη.

Πυροτεχνουργοί καθώς και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έκαναν έως αργά χθες το βράδυ έρευνες στο σημείο της έκρηξης προκειμένου να περισυλλέξουν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και να κάνουν συγκρίσεις με ανάλογους που έχουν χρησιμοποιήσει μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων σε επιθέσεις τους. Όπως ήταν αναμενόμενο στην πρώτη προτεραιότητα των ερευνών μπαίνουν οι μηχανισμοί που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα στο εμπορικό κέντρο Mall αλλά και σε άλλες πρόσφατες επιθέσεις.

Το γεγονός ότι οι δράστες προειδοποίησαν με τηλεφώνημά τους στην Ελευθεροτυπία, δείχνει σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές ότι δεν επιθυμούσαν θύματα αλλά μια έκρηξη που θα προκαλούσε εντυπώσεις. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια σχολική τσάντα και εξερράγη στις 8.31, δηλαδή με απόκλιση ενός λεπτού.

Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ γύρω από την επίθεση βάζοντας και στοιχεία πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας. Έτσι το γεγονος ότι ο 50χρονος Νίκος Τσάκος, γιος του χιώτη εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου και της γιατρού Ειρήνης Σαρόγλου, είχε ορισθεί το 2008 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου δεν έχει περάσει απαρατήρητο, ενώ το όνομά του περιλαμβάνεται και στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Περίοικοι έλεγαν χθες το βράδυ ότι έβλεπαν άνδρες με πολιτικά έξω από το σπίτι, που τους έδιναν την εντύπωση ότι ήταν αστυνομικοί και μάλιστα εξέφραζαν έκπληξη για το πώς κατάφεραν οι δράστες να βάλουν τη βόμβα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *