Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν είναι δυνατό να…
Όπως ανέφερε ο κ. Μανιτάκης, τα μέτρα που ελήφθησαν για απομάκρυνση όσων δημόσιων υπαλλήλων «αμαυρώνουν» την εικόνα της δημόσιας διοίκησης, αποσκοπούν στην προστασία του κύρους «της τεράστιας πλειοψηφίας των έντιμων, των άξιων και ικανών».
Διευκρίνισε παράλληλα ότι η νομοθεσία προβλέπει αργία για όποιον παραπέμπεται με αμετάκλητη απόφαση για κακούργημα.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «αλλαγή της νομοθετικής διάταξης, με βάση την οποία η καταγγελία για παράβαση καθήκοντος οδηγεί σε αυτοδίκαιη αργία και στον προθάλαμο πιθανότατης απόλυσης», επισημαίνοντας ότι δημιουργήθηκε αρνητικό κλίμα στους κόλπους της δημόσιας διοίκησης και υπάρχουν ψηφίσματα από τις οργανώσεις.
Υποστήριξε ακόμη ότι καθημερινά τα δελτία ειδήσεων δημιουργούν συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων. «Υπάρχει επικοινωνιακό μπαράζ και πογκρόμ. Με ποια δημοσιοϋπαλληλία θα προχωρήσουμε όταν απαξιώνεται συνεχώς;», διερωτήθηκε.
«Δεν θα απολογηθώ για την υστερία του Τύπου για την οποία δεν έχω καμία ευθύνη, ούτε θεσμική, ούτε πολιτική. Ποτέ εγώ δεν ανέφερα τη λέξη “επίορκοι υπάλληλοι”. Τέτοιο φόβο εγώ δεν δημιούργησα», απάντησε ο κ. Μανιτάκης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει και η αντιπολίτευση να προσέχει να μην παίζει το παιχνίδι της τρομοκρατίας και του φόβου και να μην δημιουργεί -με τις ερωτήσεις- μεγαλύτερο πανικό από αυτόν που δημιουργούν τα ΜΜΕ. «Με αυτούς τους όρους που χρησιμοποιείτε, ρίχνετε νερό στο μύλο της τρομοκρατίας», ανέφερε ο υπουργός απευθυνόμενος στον κ. Βούτση.
Ο κ. Μανιτάκης παρατήρησε πως υπήρχε μια κατάσταση ανοχής και ατιμωρησίας και υπογράμμισε ότι πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα για να δείξουμε ότι αυτοί που παραβαίνουν το νόμο για ίδιον όφελος και έχουν παραπεμφθεί με αμετάκλητη απόφαση για να δικαστούν, ώσπου να δικαστούν θα μπορούσαν να απομακρυνθούν προσωρινά από την υπηρεσία τους.
«Αν δεν πάρουμε μέτρα να αποκατασταθεί η συναίσθηση της πειθαρχικής ευθύνης, αν δεν δείξει η δημόσια διοίκηση ότι αξίζει της τιμής των πολιτών, δεν μπορεί να υπερηφανευόμαστε. Και δεν το κάνουμε, όταν πάση θυσία ανεχόμαστε την ατιμωρησία και με το να μην στιγματίζονται εγκληματικές πράξεις», κατέληξε.
Use Facebook to Comment on this Post