Αιχμές του Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Με πολλές αναφορές στην παρούσα συγκυρία και αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

 Η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα που
δεν προέκυψαν τα τελευταία χρόνια αλλά είναι σύμφυτα με το ελληνικό κράτος. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που είχε το προνόμιο να διασχίσει μισό αιώνα ιστορίας δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από την ιστορική αξιολόγηση.

 Τώρα αναδεικνύεται η προσήλωσή του στην Ευρώπη και στην δημοσιονομική πειθαρχία. Είναι επιπόλαια η προσπάθεια απαξίωσης της μεταπολίτευσης.

“Ειναι υποχρέωσή μας απέναντι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και στον Ανδρέα Παπανδρέου να υπερασπιστούμε την μεταπολίτευση που παρά τα πολλά αρνητικά της είναι η καλύτερη και ευτυχέστερη περίοδος της μεταπολεμικής μας ιστορίας” είπε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας αιχμές εναντίον του περιβάλλοντος του κ. Σαμαρά που δεν χάνει ευκαιρία να απαξιώνει την μεταπολίτευση και να μιλά για το τέλος της.

 Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πιστώνεται την δημοκρατική ομαλότητα και την δημοκρατική ανάπτυξη. Αναφέρθηκε στα σημερινά λέγοντας ότι “είναι γνωστές οι αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια ενώ ο φαύλος κύκλος της ύφεσης αδικεί κυρίως τη νέα γενιά, όμως αν δεν κάναμε την δύσκολη και κακή επιλογή τώρα θα ζούσαμε την εποχή των παγετώνων και θα είχαμε ξεχάσει το κοινωνικό κεκτημένο”.

 Έκλεισε με αιχμή κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η κρίση έχει οδηγήσει σε δραματική υποβάθμιση της πολιτικής, η πολιτική ασυμφωνία μετατρέπεται σε ασύμμετρο πόλεμο ενώ η υπέρβασή της απαιτεί ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης και πολιτικού πολιτισμού.

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *