Χρωστούσε 100 χιλιάδες και δεν πλήρωσε ούτε ευρώ

Χιλιάδες Κρητικοί αδυνατούν να καλύψουν τα χρέη τους και σπεύδουν μαζικά για την υπαγωγή τους στο νόμο Κατσέλη. Σήμερα υπολογίζεται πως 7 στους 10 δανειολήπτες έχουν “κόκκινα” δάνεια ενώ ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς έχει σταματήσει να πληρώνει δόσεις σε τραπεζικά ιδρύματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης…

στο Ηράκλειο υπήρξε περίπτωση δανειολήπτη, με χρέος 100 χιλιάδες Ευρώ, σε μία Τράπεζα, ο οποίος δεν κατάφερε να έχει στην κυριότητα του κανένα περιουσιακό στοιχείο και να είναι άνεργος. Ο δανειολήπτης ζήτησε την ένταξή του στο Νόμο Κατσέλη, χωρίς να έχει την δυνατότητα να πληρώσει 1 Ευρώ. Σ’ αυτή την περίπτωση ο άνεργος δεν πλήρωσε τίποτα.

Στον κύκλο των δανειοληπτών που σήμερα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, ανήκουν κατά πλειοψηφία οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, αλλά και οι μικρέμποροι, βιώνοντας ο καθένας από αυτούς μία κατάσταση μη ανατρέψιμη, με επιπτώσεις τόσο στην οικονομία, στην κοινωνία, στην ίδια την πολιτεία αλλά και στην βιωσιμότητα του Έλληνα πολίτη, ανοίγοντας την πόρτα στην ανθρωπιστική κρίση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Έλληνες πολίτες.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως αποδέκτης παραπόνων και γκρίνιας, καθημερινής επικοινωνίας με τους πολίτες, παρατηρεί αλματώδη αύξηση των δανειοληπτών, που προσφεύγουν στην ίδια, για ένταξη στο Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) κατά τριπλάσιο ποσοστό από πέρυσι για τους πρώτους δύο μήνες του έτους 2013.

Τι λέει η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης

Σημαντικό για μας είναι ότι η Ένωση, ως κοινωνικός φορέας, παρέχει την συνδρομή της Παγκρήτια, σε κάθε δανειολήπτη που θα ζητήσει την συνδρομή της, είτε σε ενημερωτικό πεδίο, σε ψυχολογική στήριξη αλλά και στο ουσίας βήμα για κάθε δανειολήπτη, που είναι η ένταξη του στο ν.Κατσέλη, για ρύθμιση του χρέους του, και διάσωση μέσω αίτησης εξαίρεσης από την ρευστοποίηση, της μοναδικής του κατοικίας.

 Η αλήθεια είναι ότι, οι περισσότεροι δανειολήπτες μπήκαν στην υπερχρέωση, λόγω του ότι και εκείνοι δεν είχαν την δέουσα πληροφόρηση, η πολιτεία δεν φρόντισε γι’ αυτό, αλλά και οι Τράπεζες στο παρελθόν “μοίραζαν” χρήμα χωρίς την δέουσα εξασφάλιση, επισημαίνει χαρακτηριστικά η Ένωση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *