Διατροφική Αντιμετώπιση Διάρροιας

Η διάρροια είναι αποτέλεσμα τροφικών δηλητηριάσεων οι οποίες οφείλονται σε δράση τοξικών παραγόντων που εισάγονται στον οργανισμό, σχετίζονται με την τροφή και το νερό και επιδρούν βλαπτικά, παρουσιάζοντας διάφορα συμπτώματα. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι απλά επιγαστρικά άλγη ή αυτοπεριοριζόμενα διαρροϊκά σύνδρομα, μπορεί όμως και να εμφανιστεί έμετος, υψηλός πυρετός,αιματηρή κένωση κ.λ.π.Οι συχνότερες περιπτώσεις διάρροιας οφείλονται σε κάποιον ιό και αφού κάνουν τον κύκλο τους σε 2-3 μέρες υποχωρούν.

Τέτοιου είδους διάρροιες μπορούν να αντιμετωπιστούν διατροφικά στο σπίτι ακολουθώντας τα παρακάτω:

# Απαγορεύεται η κατανάλωση:

1) Γαλακτοκομικών προϊόντων

2) Καφέ

3) Φρούτων

4) Λαχανικών

γιατί αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου

# Επιτρέπεται η κατανάλωση:

1) Ρυζιού

2) Κοτόπουλου

3) Ζυμαρικών

4) Βραστής πατάτας

# Ενυδατώστε τον οργανισμό σας πίνοντας:

1) Νερό

2) Τσάϊ

3) Χαμομήλι

γιατί η διάρροια μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση

# Αλατίστε ελαφρώς το φαγητό σας ώστε να αναπληρωθούν οι ηλεκτρολύτες

# Αν η διάρροια διαρκεί πάνω από 2-3 ημέρες και τα συμπτώματα επιμένουν απευθυνθείτε στον γιατρό σας

για τυχόν φαρμακευτική αντιμετώπιση

http://dietplus.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *