Ελληνικό εφοπλιστικό «ντου» στο Αμβούργο

Το Αμβούργο θεωρείται αυτή τη στιγμή «νεκρό λιμάνι» και οι Έλληνες εφοπλιστές βρήκαν την ευκαιρία να αγοράσουν σε πολύ καλές τιμές, εξαιρετικές «θέσεις»

Περίπου 1,1 δισ. δολάρια, μέσα σε μόλις 12 μήνες άντλησαν…
οι Έλληνες εφοπλιστές από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μέσω των εκεί εισηγμένων ναυτιλιακών τους εταιριών.

Πρόκειται για ποσό-ρεκόρ στα χρονικά, το οποίο, όμως, για όσους γνωρίζουν, προέκυψε απόλυτα φυσιολογικά από τη στιγμή που κάθε άλλη πηγή πρόσβασης σε κεφάλαια, από την Ελλάδα, διακόπηκε οριστικά εδώ και περίπου τρία χρόνια.

Το γεγονός, βεβαίως, από την άλλη πλευρά, αποδεικνύει με τον πλέον παραστατικό τρόπο, το μέγεθος του εκτοπίσματος που έχει η ελληνική ναυτιλία στο εξωτερικό.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι εν μέσω κρίσης, συνεχώς, εξαπλώνεται και προσφάτως έκανε τη δυναμική της είσοδο και στην γερμανική αγορά. Πώς; Αγοράζοντας βαπόρια γερμανικών ναυτιλιακών, οι οποίες πάνε, σχεδόν στο σύνολο τους, από το κακό στο χειρότερο.

Το Αμβούργο, όπου βρίσκεται η έδρα τους, θεωρείται αυτή τη στιγμή «νεκρό λιμάνι» και οι Έλληνες εφοπλιστές βρήκαν την ευκαιρία να αγοράσουν σε πολύ καλές τιμές, εξαιρετικές «θέσεις».

Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες αγορές, το ίδιο ενδιαφέρουσες, καθώς η απαραίτητη ρευστότητα δείχνει να έχει διασφαλισθεί.

Πηγή: voria.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *