Σήμερα «κληρώνει» του Πιστόριους – Τι θα αποφασίσει το δικαστήριο

Την απόφαση του δικαστηρίου, όποια κι αν είναι αυτή, είναι έτοιμος να δεχθεί ο Παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους ο οποίος την νύχτα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, σκότωσε την σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Οι πληροφορίες από την Νότιο Αφρική έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό και μπορεί η πλευρά του αθλητή να υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα ατύχημα καθώς ο Πιστόριους λέει ότι την πέρασε για ληστή και την πυροβόλησε, ωστόσο πολλά είναι τα δεδομένα που κάνουν το σενάριο αυτό να καταρρέει.

Στο δικαστήριο, και τις δύο μέρες, κάθε τόσο ο Όσκαρ Πιστόριους, ξέσπαγε σε λυγμούς ακούγοντας καταθέσεις και απόψεις που τον έδειχναν να είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, μία κατηγορία που του απήγγειλε ο εισαγγελέας.

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο της Πρετόρια, το οποίο εξετάζει το αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση του Οσκαρ Πιστόριους. Την ίδια ώρα ο παραολυμπιονίκης αντιμετωπίζει και νέες κατηγορίες ότι δεν είχε άδεια οπλοκατοχής για ένα 38άρι.

Χθες πάντως σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο συνήγορος του αθλητή και επιβεβαίωσε και η Αστυνομία το άτυχο μοντέλο δεν έφερε κανένα σημάδι κακοποίησης ή που να υποδεικνύει πως αντιστάθηκε σε κάποια επίθεση. «Το πτώμα της Ρίβα δεν έφερε κανένα ίχνος αμυντικού τραύματος κανένα ίχνος επίθεσης και κανένα ίχνος ότι αμύνθηκε εναντίον μιας επίθεσης», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Όσκαρ Πιστόριους.

Οι σύριγγες και η τεστοστερόνη

Την ίδια ώρα οι αποκαλύψεις πέφτουν βροχή. Μετά τα οπλοπολυβόλα που είχε στο σπίτι του, τα στεροειδή και το αλκοόλ που είχε καταναλώσει εκείνη την νύχτα, τώρα έρχονται στην λίστα να προστεθούν και σύριγγες με τεστοστερόνη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ντεντέκτιβ που ερευνά την υπόθεση η Αστυνομία εντόπισε στο δωμάτιο του αθλητή δύο κουτιά με τεστοστερόνη αλλά και πληθώρα από σύριγγες. Όλα αυτά τα ευρήματα θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την θέση του αθλητή ο οποίος θέλει να ακούσει το δικαστήριο να διατάσσει την αποφυλάκισή του.

Η πλευρά του παραολυμπιονίκη πάντως υποστηρίζει πως δεν κρύβεται τίποτα ύποπτο πίσω από τις σύριγγες καθώς πρόκειται για ένα φάρμακο το οποίο ο Πιστόριους έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί και είναι κατασκευασμένο από φυτικά προϊόντα. Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Κρεγκ Σπενς, δήλωσε πως ο αθλητής είχε υποβληθεί σε δύο ελέγχους αντιντόπινγκ στη διάρκεια των Παραολυμπιακών του Λονδίνου το 2012 και πως τα δύο τεστ αποδείχθηκαν αρνητικά.

Το σενάριο του Πιστόριους καταρρέει και από τις μαρτυρίες γειτόνων που κάνουν λόγο για γυναικείες φωνές πριν από τους πυροβολισμούς. Η μαρτυρία του ερευνητή δίνει φως σε πολλά σημεία της υπόθεσης, καθώς αποκαλύπτει πως η Ρίβα πυροβολήθηκε στο κεφάλι δεξιά ακριβώς επάνω από το αφτί, στον δεξί ώμο αλλά και στο ισχίο, συνολικά τέσσερις φορές, ενώ φορούσε τα ρούχα της.

Με την είσοδό του στο σπίτι ο ερευνητής ξεκίνησε να ψάχνει στοιχεία. Από τα πρώτα που βρήκε ήταν ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο δεν μπορούσε να ανοίξει. Μόλις τελικά το άνοιξαν βρήκαν πως ο αθλητής είχε σπίτι στην Ιταλία, και offshore λογαριασμούς.

Η αστυνομία πιστεύει ότι η Ρίβα δεν βρισκόταν τελικά καθισμένη στην τουαλέτα του μπάνιου (καθώς χτυπήθηκε στο δεξιό ώμο της), αλλά ο Πιστόριους μπήκε μέσα στο λουτρό πυροβολώντας και ψάχνοντας για εκείνη. Η Ρίβα κρυβόταν στη δεξιά πλευρά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *