Γραφείο Ασύλου από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης στη Ρόδο

Σύμφωνα με πληροφορίες του rodosreport, στο προσεχές μέλλον το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σκοπεύει να ανοίξει…

Γραφείο Ασύλου στη Ρόδο.

Οι υπηρεσίες ασύλου που μέχρι τώρα εκτελούνταν από την Αστυνομία Ρόδου, θα φύγουν από την αρμοδιότητα της και θα αναλάβουν δημόσιοι υπάλληλοι που θα στελεχώνουν αποκλειστικά το Γραφείο Ασύλου. Οι αιτήσεις και τα χαρτιά για τη συγκεκριμένη θέση κατατέθηκαν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Η νομοθεσία του Υπουργείου και οι προβλεπόμενες διατάξεις αναφέρουν σχετικά: “Άμεση προτεραιότητα της Υπηρεσίας Ασύλου είναι η στελέχωση με ικανό αριθμό υπαλλήλων, ώστε να είναι δυνατή η ταχεία εξέταση του μεγάλου αριθμού αιτημάτων που αναμένονται. Στην παρούσα φάση, η Υπηρεσία στελεχώνεται από μικρό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων (μεταταγμένων – αποσπασμένων). Στην πλήρη ανάπτυξή τους, η Υπηρεσία Ασύλου και η Αρχή Προσφυγών θα απασχολούν περίπου 360 άτομα (292 υπάλληλοι και εβδομήντα μέλη των τριμελών επιτροπών προσφυγών).”

Η Υπηρεσία Ασύλου ιδρύθηκε με το νόμο 3907/2011 και αποτελεί την πρώτη αυτόνομη δομή στην Ελλάδα που ασχολείται με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου και ευρύτερα διεθνούς προστασίας. Υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αν και καθυστέρησε αρκετά η λειτουργία της, από τη στιγμή που θα αρχίσει να παραλαμβάνει αιτήματα ασύλου η νέα Υπηρεσία, θα απαλλαγεί η Αστυνομία από αυτά τα δευτερεύοντα καθήκοντα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *