Ξύπνησε από τον εφιάλτη

H Αστυνομία διερευνά υπόθεση απαγωγής για την εξαφάνιση του 18μηνου νηπίου. Ο μικρός Σταύρος Ευθυμίου Στυλλή, που απήχθη από το σπίτι της γιαγιάς και του παππού του, εντοπίστηκε έξω από παράγκα, δίπλα από το κοιμητήριο του Ύψωνα

ΑΝΑΚΡΙΘΗΚΕ συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας,…
χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα
Η εξαφάνιση του 18μηνου νηπίου συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Ευτυχώς, όμως, όχι για πολύ. Ο μικρός Σταύρος εντοπίστηκε μετά από μερικές ώρες σώος και αβλαβής, σκορπώντας τα χαμόγελα και τον ενθουσιασμό σ’ ολόκληρη την Κύπρο, και κυρίως στους γονείς του, που έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους από την εξαφάνιση του σπλάχνου τους. Κορυφαία στιγμή του δράματος, όταν ο πατέρας έσφιξε το 18μηνο αγγελούδι στην αγκαλιά του. Ο μικρός Σταύρος Ευθυμίου Στυλλή, που απήχθη χθες λίγο μετά τις 7:30 το πρωί από το σπίτι της γιαγιάς και του παππού του, στον Ύψωνα, εντοπίστηκε το απόγευμα έξω από παράγκα, δίπλα από το κοιμητήριο του Ύψωνα.

Ανακρίθηκε συγγενικό πρόσωπο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόσταση από το σπίτι όπου απήχθη το παιδί μέχρι το κοιμητήριο είναι πέραν των χιλίων μέτρων και αποκλείεται ένα παιδί, σ’ αυτήν την ηλικία, να διανύσει από μόνο του αυτήν την απόσταση. Γυναίκα που επισκέφθηκε το κοιμητήριο άκουσε τον μικρό Σταύρο να κλαίει και ενημέρωσε περαστικό, ο οποίος ειδοποίησε την οικογένεια. Αμέσως ο πατέρας μετέβη στην περιοχή, όπου εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, με τον πατέρα να αγκαλιάζει και να σφίγγει στην αγκαλιά του το σπλάχνο του. Μετά την πάροδο λίγων λεπτών, η Αστυνομία έσπευσε στην περιοχή. Το παιδάκι διακομίστηκε από τον πατέρα του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για εξετάσεις.

Το αγγελούδι φαινόταν αρκετά ταλαιπωρημένο, αλλά καλά στην υγεία του και χωρίς, ευτυχώς, εξωτερικές κακώσεις. H Αστυνομία διερευνά υπόθεση απαγωγής, ενώ πιστεύει ότι οι απαγωγείς του μικρού Σταύρου φοβήθηκαν από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα και εγκατέλειψαν άρον-άρον το παιδί, δίπλα από την παράγκα. Η Αστυνομία έχει εξασφαλίσει μαρτυρίες και διεξάγει έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ ανακρίθηκε συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται ασταμάτητα, μέχρι να διαπιστωθεί ποιος απήγαγε το παιδί και πώς κατέληξε στο σημείο που εντοπίστηκε.

Το χρονικό του δράματος

Ο εντοπισμός του μικρού Σταύρου σκόρπισε χαρά και ανακούφιση στους κατοίκους του Ύψωνα, που από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό της οικογένειας, δίνοντας κουράγιο στους γονείς, ενώ συμμετείχαν ενεργά στην αναζήτηση του 18μηνου νηπίου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο μικρός Σταύρος, όταν εξαφανίστηκε, βρισκόταν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του, στην οδό Μιχάλη Καραολή 1, που βρίσκεται απέναντι από Δημοτικό Σχολείο. Σύμφωνα με την τραγική μητέρα του αγοριού, η οποία είναι δασκάλα, βιαζόταν να φύγει για το σχολείο, και αφού έντυσε το μωρό το έδωσε στη μητέρα της να του φορέσει τα παπούτσια.

Στη συνέχεια, η γιαγιά πήρε το δίδυμο αδελφάκι του να το αλλάξει και ο μικρός Σταύρος απομακρύνθηκε από κοντά της και βγήκε στην αυλή του σπιτιού. Η γιαγιά αντιλήφθηκε ότι κάτι κακό συνέβη, όταν βγήκε στην αυλή, τρία λεπτά αργότερα, και βρήκε την περίφραξη κλειστή και δεμένη με σχοινί, ενώ το παιδί έλειπε. Στη συνέχεια, έψαξε στο σπίτι και στους γύρω δρόμους, δεν βρήκε το μικρό εγγονάκι της και, τότε, ειδοποίησε την κόρη της και τον γαμπρό της, κι αυτοί με τη σειρά τους την Αστυνομία.

Σαρωτικές έρευνες

Η οικογένεια έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του μικρού Σταύρου, ώστε να ληφθεί οποιαδήποτε μαρτυρία ή πληροφορία που θα βοηθούσε στον εντοπισμό του αγοριού. Επίσης, η φωτογραφία του παιδιού αναρτήθηκε σε αεροδρόμια και λιμάνια. Στη σκηνή της απαγωγής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που σάρωσαν την περιοχή με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκυλιών, ενώ μπλόκα στήθηκαν σε παρακείμενους δρόμους της περιοχής και στον αυτοκινητόδρομο. Επισημαίνεται ότι στην επιχείρηση έλαβαν μέρος και άνδρες της Ε.Φ., καθώς ο πατέρας του μικρού Σταύρου είναι Ταγματάρχης του στρατού, ενώ για τις έρευνες επιστρατεύθηκε και το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Στις έρευνες εντοπισμού συνέδραμαν και υπάλληλοι του Δήμου Ύψωνα και φιλικά πρόσωπα της οικογένειας.

Το τζιπ και η απαγωγή

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ έχει εξασφαλίσει μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία αυτοκίνητο ενοικιάσεως, τύπου τζιπ και χρώματος γαλάζιου, εγκατέλειψε με ιλιγγιώδη ταχύτητα την περιοχή. Επίσης, στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας τέθηκαν δύο βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή. Στα βίντεο φαίνεται καθαρά το τζιπ αυτοκίνητο να εγκαταλείπει την περιοχή με μεγάλη ταχύτητα, ενώ η χρονική στιγμή συμπίπτει με την ώρα εξαφάνισης του παιδιού…

Επίσης, γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, ανέφερε στους ανακριτές ότι λίγη ώρα πριν από την απαγωγή, είδε έναν άγνωστο φαλακρό άνδρα να περιφέρεται ύποπτα στην περιοχή, ενώ όταν τον ρώτησε εάν ψάχνει κάτι, ο άγνωστος άνδρας δεν ανταποκρίθηκε. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν, επίσης, ότι τις τελευταίες ημέρες πρόσεξαν δύο άνδρες, ο ένας ταιριάζει με την περιγραφή που έδωσε η γυναίκα, να κάνουν βόλτες στη γειτονιά και να παρακολουθούν νηπιαγωγείο που βρίσκεται στην Οδό Μιχάλη Καραολή, όπου έγινε η απαγωγή.

Πηγή: sigmalive.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *