Λουκέτο σήμερα στα καταστήματα ΙΚΑ της Θεσσαλονίκης

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα καταστήματα του ΙΚΑ της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις των…
450 περίπου συναδέλφων τους που είχαν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι υποχρεώθηκαν (χωρίς δικαίωμα επιλογής) να αποδεχτούν τον διορισμό τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εδώ και δύο χρόνια.

Ωστόσο, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, οι εν λόγω υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα απολυθούν, καθώς η νομοθετική ρύθμιση που προέβλεπε το διορισμό τους στο ΙΚΑ κρίθηκε αντισυνταγματική.

Όπως αναφέρει το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων στο ΙΚΑ, οι απολύσεις των 450 υπαλλήλων έρχονται ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους και αφού είχαν στελεχώσει με επιτυχία νευραλγικές υπηρεσίες (τμήματα απονομών/πληρωμών συντάξεων, ΚΕΠΑ, τμήματα εσόδων κλπ), σε έναν οργανισμό που πάσχει από σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού σε καίριες θέσεις.

Το σωματείο  δηλώνει αποφασισμένο για κορύφωση των κινητοποιήσεων, καθώς, πέραν της κατάφωρης αδικίας που συντελείται, η απώλειά των 450 εργαζομένων θα προκαλέσει δυσαναπλήρωτα κενά στη λειτουργία του οργανισμού και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση συνταξιούχων και ασφαλισμένων.

Να σημειωθεί ότι το Σωματείο Εργαζομένων ΙΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνει τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας και Πιερίας, ενώ οι νομοί Σερρών και Ημαθίας έχουν ξεχωριστά σωματεία.

Πηγή:Voria

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *