Βιβλικές καταστροφές στις ΗΠΑ – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί, πάνω από 650.000 χωρίς ρεύμα

Πάνω από μισό μέτρο χιόνι σκεπάζει την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, με την κυκλοφορία με κάθε μέσο να καθιστάται αδύνατη. Ο τυφώνας Νέμο παρέσυρε σήμερα ισχυρότατους ανέμους και χιονοθύελλες, καταστέλλοντας τη λειτουργία του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και αφήνοντας πάνω από 650.000 σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα.

Ήδη, οι αεροπορικές γραμμές έχουν ακυρώσει πάνω από 5.300 πτήσεις σε τρία μεγάλα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και ένα της Βοστόνης να παραμένουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο αντιδραστήρας του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Plymouth έκλεισε εσπευσμένα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Η κυκλοφορία στους δρόμους έχει παγώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς τα συνεργεία καθαρισμού δουλεύουν πυρετωδώς από χθες προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους από τον τεράστιο όγκο χιονιού που έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ κάνει λόγο για ακόμα και 90 εκατοστά χιονιού στη Βοστόνη, απειλώντας έτσι το ρεκόρ της πόλης που ήταν τα 60 εκατοστά το 2003. Οι άνεμοι που πνέουν φτάνυον ταχύτητες μέχρι και 122 χιλιομέτρων την ώρα!

Τουλάχιστον τέσσερις θανάτοι έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής εξαιτίας της κακοκαιρίας, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για αρκετούς περισσότερους. Στο Οντάριο, μια 80χρονη γυναίκα κατέρρευσε ενώ φτυάριζε το χιόνι έξω από το σπίτι της, ενώ δύο ακόμα άντρες σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα που οφείλονταν στην κακή κατάσταση των δρόμων.



Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *