Ένας νεκρός από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ – Ο τυφώνας Νέμο ξυπνά μνήμες του Σάντι

Παραλύουν οι βορειο-ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ από την σφοδρή χιονοθύελλα που χτυπά τη Νέα Υόρκη και επεκτείνεται σε Ροντ Άιλαντ, Μασαχουσέτη, Μέιν και Κονέκτικατ. Ένας άνθρωπος έχει ήδη χάσει τη ζωή του και χιλιάδες έχουν μείνει χωρίς
ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ακυρώθηκαν πάνω από 4300 πτήσεις.

Εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανοί πολίτες βρίσκονται από χθες στο έλεος της κακοκαιρίας! Ένας άνθρωπος έχει ήδη χάσει τη ζωή του και χιλιάδες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 200.000 διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στη Μασσαχουσέτη, περισσότερες από 100.000 στο Ρόουντ Άιλαντ και 30.000 στο Κονέκτικατ, σύμφωνα με τοπικές υπηρεσίες.

Η σφοδρή θύελλα που πλήττει τις ΗΠΑ με πολύ ισχυρούς ανέμους και μεγάλες ποσότητες χιονιού, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής να χτυπά τη Νέα Υόρκη, ξυπνώντας μνήμες από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν τους κατοίκους της Βοστόνης ότι το χιόνι θα φτάσει τα 60 εκατοστά (σε ορισμένα σημεία ακόμα και τα 76 εκατοστά. Στη Νέα Υόρκη το χιόνι αναμένεται να φτάσει τα 30 εκατοστά.

Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 56 έως 64 χιλιομέτρων την ώρα, αλλά οι μετεωρολόγοι αναμένουν ανέμους που θα αγγίξουν τα 97 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο συνδυασμός δύο μετεωρολογικών συστημάτων μπορεί να προκαλέσουν μία δυνητικά ιστορική χιονοθύελλα. Οι μετεωρολόγοι δηλώνουν ότι η εν λόγω χιονοθύελλα μπορεί να ξεπεράσει σε ένταση αντίστοιχη καταιγίδα του 1978 που είχε «θάψει» τη Βοστόνη κάτω από 69 εκατοστά χιόνι.
http://www.koolnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *