Οι τράπεζες των Εμιράτων εφορμούν

Δεν επιβεβαιώνει η Εθνική Τράπεζα το δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η τουρκική θυγατρική της Finansbank ενδέχεται να περάσει στα χέρια της Qatar National Bank, της μεγαλύτερης τράπεζας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.


 Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Vatan» υποστηρίζει ότι υπάρχει ενδιαφέρον τόσο για τη Finansbank, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, όσο και για την τράπεζα Tekstilbank, δίχως όμως το ενδιαφέρον αυτό να αποδίδεται σε κάποιες πηγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, το οποίο, επικαλούμενο αναλυτή της τράπεζας Yapi Kredi, κάνει λόγο επίσης για ενδιαφέρον από το Κατάρ για τη Finansbank.

Στο δημοσίευμά του, το οποίο βασίζεται σε ανάλυση της Standard & Poor’s, το πρακτορείο Bloomberg τονίζει ότι οι τράπεζες των Εμιράτων θα συνεχίζουν να κάνουν αγορές στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στη Βόρεια Αφρική, όπου προκύπτουν ευκαιρίες λόγω χαμηλών αποτιμήσεων.

 Πάντως, κύκλοι της Εθνικής Τράπεζας διέψευσαν χθες το ότι η Finansbank ενδέχεται να περάσει στην Qatar National Bank αναφέροντας πως δεν γίνονται συζητήσεις με την τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Newsroom ΔΟΛ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *