Αγρια, παράξενα και κάποιες φορές βάρβαρα σεξουαλικά….
γούστα είχαν οι αρχαίοι Ελληνες, σύμφωνα με βιβλίο Βρετανίδας συγγραφέως για το σεξ στα ελληνορωμαϊκά χρόνια, το περιεχόμενο του οποίου προκαλεί όχι μόνο με αυτά που γράφει αλλά και λόγω του γεγονότος ότι η συγγραφέας Βίκι Λέον δεν είναι επιστήμονας.
Ο τίτλος του βιβλίου είναι «The joy of sexus: lust, love & longing in the ancient world», ωστόσο η συγγραφέας, που αυτοαποκαλείται «ντετέκτιβ της Ιστορίας», δεν είναι ιστορικός. Στις σελίδες του προχωρά σε μια μάλλον ανακριβή παράθεση στοιχείων ύστερα από ερασιτεχνική έρευνα στην Ιταλία, όπου επισκέφτηκε αρχαιολογικούς χώρους και μελέτησε αρχαιολογικά ευρήματα.
Μία από τις «ανακαλύψεις» της αφορά τον πρώτο βιολογικό δονητή της προχριστιανικής εποχής, εφεύρεση φουρνάρισσας της αρχαίας Ελλάδας, όπως γράφει. «Ολα άρχισαν σε ένα φούρνο, όπου μια γυναίκα άρχισε να παίζει με τη ζύμη. Κάνοντας λάγνες σκέψεις δημιούργησε ένα δονητή σε μορφή φραντζόλας. Ηταν το πρώτο “πράσινο” προϊόν της βιομηχανίας του σεξ. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα μοναχικές χήρες στην Αρκαδία, ανικανοποίητες μαμάδες στην Αθήνα και ελεύθερες γυναίκες στη Λέσβο απέκτησαν έναν σύντροφο αυτοϊκανοποίησης, διακριτικό και βιοδιασπώμενο» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερα διαδομένη ήταν, σύμφωνα πάντα με τη συγγραφέα, και η χρήση αλοιφών από περιττώματα ποντικών και μαρουλόφυλλα για την καταστολή των σεξουαλικών ορμών.
Σε άλλο απόσπασμα η Λεόν εξηγεί λεπτομερώς το είδος της τιμωρίας που επιβαλλόταν εκείνα τα χρόνια από τον απατημένο σύζυγο στον εραστή της συζύγου, ο οποίος, όπως λέει, μπορούσε να σοδομίσει νόμιμα τον αντίζηλο, με ή χωρίς θεατές, είτε φυσιολογικά είτε χρησιμοποιώντας ραπανάκια. Η ίδια ωστόσο θεωρεί ότι τα πιο βίαια σεξουαλικά γούστα ήταν αυτά του αυτοκράτορα Τιβέριου, ο ο [Το εξώφυλλο του βιβλίου.] οποίος προσκαλούσε στο παλάτι του στο Κάπρι μικρά παιδιά για να τον διασκεδάσουν. «Τότε κανείς δεν προσδιοριζόταν ως ετεροφυλόφιλος, ομοφυλόφιλος ή αμφιφυλόφιλος. Επιδίδονταν όλοι τους χωρίς ενοχές σε ένα ουράνιο τόξο αισθησιακών απολαύσεων» αναφέρει.
«Είμαι φαν της αρχαιότητας από τα παιδικά μου χρόνια. Εθίστηκα όμως στο αντικείμενο όταν ένας καθηγητής μου στο κολέγιο μου επέτρεψε να διεξαγάγω ανεξάρτητες έρευνες για την πραγματική ζωή των γυναικών σε αρχαία Ελλάδα και Ρώμη» δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Daily Mail» η συγγραφέας, η οποία υποστηρίζει ότι έχει στο βιογραφικό της σαράντα χρόνια μελέτης.
Use Facebook to Comment on this Post