Κέρκυρα: Αναζητούνται άλλα 40 άτομα για το κύκλωμα τοκογλυφίας

Λεπτομέρειες από την εξάρθρωση της πολυμελούς οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην συστηματική διάπραξη τοκογλυφιών, εκβιασμών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συναφών αδικημάτων στην Κέρκυρα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έδωσε η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας.
Στη…..
συνέντευξη τύπου
συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων Δημήτρης Τσιότσιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας Σπύρος Μαρτίνης και ο Διευθυντής της Ασφάλειας Γιάννης Αλαμάνος ενώ το σύνολο των αστυνομικών που συνεισέφεραν την επιτυχή εξάρθρωση της οργάνωσης, συνεχάρη ο Αστυνομικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά (63) άτομα, κυρίως έμποροι και Επιχειρηματίες. Από αυτούς συνελήφθησαν 24 άτομα εκ των οποίων τα 4 ηγετικά μέλη της οργάνωσης.Το εύρος των παράνομων τοκογλυφικών συναλλαγών καθώς και τις οικονομικής ζημιάς των θυμάτων της οργάνωσης ξεπερνάει τα 2.000.000 ευρώ και είχε επεκταθεί σε Αθήνα, Πάτρα, Βέροια και Κατερίνη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το έτος 2005, έχοντας ως «ηγετικά στελέχη», τρεις ημεδαπούς ρομά, εμπόρους 58, 45 ετών και 61 ετών και έναν 64χρονο ημεδαπό, επίσης έμπορο. Με την συνεχόμενη ένταξη πολλών μελών στις επιμέρους ομάδες, απέκτησε συγκεκριμένη εσωτερική ιεραρχική διάρθρωση και δομή, με βασικό χαρακτηριστικό τη διαρκή και αδιάλειπτη δράση, λόγω του μεγάλου εύρους και της συχνότητας των παρανόμων δραστηριοτήτων της.
Το nemesiscorfu.blogspot.com δημοσιευει  τα ονοματα  των  τοκογλυφων….καθε  μερα  θα  προσθετουμε  και  αλλους επιτελους να  ξεβρωμεψει   λιγο  ο τοπος……
χ – βλαχοπουλος επιχειρηματιας
χ – τασουλας       επιχειρηματιας
 χ  – αριστοπουλος  ρομα
 χ   – αρης ……..       μαναβης
χ     – κολονασιος   επιχειρηματιας
χ     –   ερχονται  ονοματα  γιατρων – δικηγορων και  λοιπων…

 Η οργάνωση και οι επιμέρους ομάδες χρηματοδοτούνταν από «συνεργαζόμενους» επιχειρηματίες, οι οποίοι καρπώνονταν μέρος των παρανόμων κερδών από τις τοκογλυφικές συναλλαγές. Επιπλέον τα ηγετικά και εκτελεστικά μέλη των ομάδων, καθώς και οι «χρηματοδότες» τους, εμφανίζονται να έχουν παράλληλη κεντρική δράση και στις τέσσερις ομάδες. Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν, αφού εντόπιζαν αρχικά τα υποψήφια θύματα τους, στη συνέχεια τους δάνειζαν διάφορα χρηματικά ποσά, με επιτόκιο που κυμαίνεται σε μηνιαία βάση από 10% έως και 100%. Στη συνέχεια, σε περίπτωση αδυναμίας των θυμάτων να επιστρέψουν τα ποσά που είχαν δανειστεί, τα εκτελεστικά όργανα αφαιρούσαν ή υπεξαιρούσαν με απειλές ή/και χρήση βίας κινητά ή ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία. Η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται συνεργασία με τις αρμόδιες Κρατικές Οικονομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

http://nemesiscorfu.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *