Και πάλι στο εδώλιο ο 54χρονος από την Στυλίδα που είχε σκοτώσει τον 30χρονο Αλβανό

Από την αρχή η δίκη, μετά από έφεση που έκανε ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, κατά της αθωωτικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Άμφισσας…

  Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, η αθωωτική απόφαση βγήκε στις 9 Ιανουαρίου στην Άμφισσα μετά από μια πολύωρη και επίπονη ακροαματική διαδικασία. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο 54χρονος Στυλιδιώτης όταν πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο Αλβανό μέσα στο μαγαζί του, βρισκόταν σε άμυνα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Δούμας είχε δηλώσει ότι: <<Στην ακροαματική διαδικασία αναδείχθηκαν όλες οι λεπτομέρειες, μέσα από τις αληθινές παραμέτρους της υπόθεσης και από το δικαστήριο κρίθηκε ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε την πράξη της ανθρωποκτονίας σε νόμιμη άμυνα και κρίθηκε αθώος.>>

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας για ένα χρόνο περίπου και τώρα είναι ελεύθερος. Η αθωωτική απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία με τους ενόρκους να γέρνουν την ζυγαριά προς την αθώωση του κατηγορουμένου.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας όμως φαίνεται ότι είχε άλλη άποψη και έτσι άσκησε έφεση με αποτέλεσμα η δίκη να ξεκινάει από μηδενική βάση.

<<Ο κύριος Εισαγγελέας Εφετών ενήργησε στο δυνητικό πλαίσιο που ο νόμος ορίζει και εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε εκεί παρόντες…>>, είπε στο LamiaReport, ο ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, ο οποίος θα κληθεί για άλλη μια φορά να αποδείξει ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο κατηγορούμενος αφαίρεσε την ζωή του 30χρονου Αλβανού, ενώ βρισκόταν σε άμυνα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *