Ανέκδοτα με τον Τοτό απο τον Μειμαράκη…

Την εικόνα που παρουσίασε η Βουλή, το βράδυ της Πέμπτης, στην ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σχολίασε, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στη εκπομπή ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΝΕΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «υπάρχει, η ατομική ευθύνη, του κάθε βουλευτή για την συμπεριφορά του».


 Ο κ. Μεϊμαράκης, επεσήμανε την ανάγκη, να αλλάξει ο συνταγματικός χάρτης της χώρας, ενώ τάχθηκε και υπέρ της αλλαγής του νόμου, περί ευθύνης υπουργών.
Την ανάγκη αναθεώρησης του συνταγματικού και θεσμικού πλαισίου, μετά τον Ιούνιο που τελειώνει η 5ετία, τονίζοντας ότι έχει ωριμάσει η άποψη για αλλαγή, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στη ΝΕΤ.

 Ο κ.Μεϊμαράκης χαρακτήρισε την αναθεώρηση προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη και επισήμανε ότι, μεταξύ άλλων, πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, οι οποίοι, όπως τόνισε, πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με όλους του πολίτες.

Ακόμα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτική, λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομίας, έμειναν πίσω αρχές, αξίες και οράματα, σημειώνοντας ότι ο νέος τρόπος διακυβέρνησης πρέπει να είναι θεσμικός, εθνικός και ευρωπαϊκός.

 Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η γενική αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι υπάρχει η βούληση να αλλάξει η χώρα και να πάει προς το καλύτερο, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση και η Βουλή πρέπει να κινηθούν με γρηγορότερους ρυθμούς.

Πάντως έχουμε ακούσει και άλλα ανέκδοτα κε Πρόεδρε καλύτερα γιατί αυτό με την ισονομία πολιτών και πολιτικών μας αφήνει και μια πικρή αίσθηση στο στόμα όταν χαμογελάμε…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *