Βόμβα θερμίδων ανακηρύχθηκε ένα πιάτο μακαρονάδας του Cheesecake Factory το οποίο έχει περισσότερες από…
3.000 θερμίδες και εντάχθηκε στη φετινή λίστα «Υπερβολικού Φαγητού» που περιλαμβάνει τα πιο ανθυγιεινά πιάτα αμερικανικών αλυσίδων εστιατορίων.
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την Επιστήμη Προς το Δημόσιο Όφελος, που προωθεί την υγιεινή διατροφή, συντάσσει κάθε χρόνο μία λίστα με πιάτα που έχουν υπερβολικά πολλές θερμίδες, κορεσμένα λίπη και τεράστιες ποσότητες ζάχαρης και αλατιού, καθιστώντας τα δυνητικά επικίνδυνα για την υγεία του καταναλωτή.
Η μακαρονάδα «Cheesecake Factory’s Bistro Shrimp Pasta» αγγίζει τις 3.120 θερμίδες και έχει μπόλικο βούτυρο και κρέμα γάλακτος και γαρνιτούρα με τηγανητές γαρίδες και (επιπλέον) βούτυρο. Εκτός από τις χιλιάδες θερμίδες, περιλαμβάνει επίσης 89 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 90 μιλιγραμμάρια αλάτι.
Σημειώνεται ότι οι ενήλικες θα πρέπει κατά μέσον όρο να καταναλώνουν μέχρι 20 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 1.500 μιλιγραμμάρια αλάτι την ημέρα, ωστόσο η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων δε φαίνεται να πτοείται από τις ιατρικές νουθεσίες.
Η Cheesecake Factory γενικά φημίζεται για τις τεράστιες (και αμφιβόλου υγιεινής) μερίδες της και τη μεγάλη ποικιλία της από τσιζκέικ, που φτάνουν τις 1.000 θερμίδες το καθένα.
Use Facebook to Comment on this Post