Σε μία «μαύρη» εποχή για την χώρα μας υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις παιδιών που οι ιστορίες τους μας κάνουν περήφανους σαν Έλληνες.
miα από αυτές είναι και του 10χρονου Ουίλιαμ (Βασίλειου) Μαΐλλη, ο οποίος έχει καταγωγή από την Κάλυμνο και κατάφερε να γίνει ο νεότερος μαθητής που έγινε δεκτός σε πανεπιστήμιο. Ο Ουίλιαμ γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2006 και αποφοίτησε σε ηλικία 9 ετών από το Penn Trafford High School.
Μετά την αποφοίτηση του, το ελληνόπουλο έγινε δεκτό σε πολλά πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και το φημισμένο Carnegie Mellon University.
Ακολούθησε το SDNA στο Twitter και ενημερώσου πρώτα από όλους!
Οι γονείς του, όμως, επέλεξαν το Community College of Allegheny County, ώστε να ξεκινήσει τις σπουδές του από ένα μικρότερο κολέγιο. Ο Ουίλιαμ ξεκίνησε με ενθουσιασμό τις σπουδές του και για το πρώτο τετράμηνο έχει πάρει πέντε μαθήματα και συγκεκριμένα Άλγεβρα, Αγγλική φιλολογία, Ιστορία του 20ού αιώνα, Ανθρωπολογία και Φιλοσοφία της Θρησκείας.
01f350fa99a8de854917be8792cc8737.jpg
Ακολουθεί εντατικό πρόγραμμα 16 ωρών την εβδομάδα. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα με τους συμφοιτητές του, που έχουν τα διπλάσια χρόνια του.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως θέλει να γίνει αστροφυσικός. O Ουίλιαμ, όπως ανέφερε ο πατέρας του, στα αμφιθέατρα του Κολεγίου συμπεριφέρεται όπως όλοι οι άλλοι πρωτοετείς φοιτητές, ενώ στο σπίτι και στην εκκλησία συμπεριφέρεται όπως όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του.
«Το ΙQ του Ουίλιαμ, βάσει της εκτίμησης του κοσμήτορα της Σχολής του είναι 200 και έχει φωτογραφική μνήμη. Ό,τι διαβάζει, ό,τι δει και ακούσει το απομνημονεύει και είναι σε θέση να το αναλύσει και να το αναπαραγάγει», τόνισε ο Παντελεήμων Μαΐλλης.
Οι σπάνιες διανοητικές ικανότητες και η ευφυία του Ουίλιαμ άρχισαν να εκδηλώνονται από τη βρεφική ηλικία. Σε ηλικία επτά μηνών άρχισε να αρθρώνει προτάσεις, ενώ σε ηλικία ενός έτους έλεγε το αλφάβητο ορθά και ανάποδα.
Όταν ήταν 21 μηνών ήταν σε θέση να διαβάζει και όταν συμπλήρωσε τα δύο του χρόνια διάβαζε Ιστορία και μπορούσε να γράψει σύντομη ιστορία, ενώ ζωγράφιζε. Μάλιστα έγραψε το βιβλίο «Η Χαρούμενη Γάτα». Σε ηλικία 2 ετών έμαθε τον πολλαπλασιασμό και στα τρία ήταν σε θέση να κάνει διαιρέσεις με πολυψήφιους αριθμούς. Σε ηλικία τεσσάρων ετών έμαθε την Άλγεβρα και σε πέντε ετών τη Γεωμετρία.
Την Τριγωνομετρία την έμαθε μόνος του στον υπολογιστή. Σε ηλικία τεσσάρων ετών έμαθε να διαβάζει ελληνικά. Ο Ουίλιαμ έχει συμμετάσχει σε επιστημονικούς διαγωνισμούς κερδίζοντας την πρώτη θέση.
Πηγή: star.gr
Use Facebook to Comment on this Post