Το κολλαγόνο είναι απαραίτητη πρωτεΐνη του οργανισμού, που μεγαλώνοντας, μειώνεται με γοργούς ρυθμούς, ειδικά στις γυναίκες, προκαλώντας το φαινόμενο της γήρανσης.
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα πολύ διαδεδομένο προϊόν για τα καλλυντικά. Χρησιμοποιείται ευρέως χάρη στις αναζωογονητικές του ιδιότητες. Θεωρείται εξαιρετικός ενυδατικός παράγοντας χάρη στην ικανότητά του να απορροφά τεράστιες ποσότητες νερού. Δίνει ελαστικότητα και σφριγηλότητα στην επιδερμίδα.
Παρασκευή μίγματος για παραγωγή υαλουρονικού
Παραγγέλνουμε από τον χασάπη μας καθαρισμένα μοσχαρίσια κόκκαλα , με το μεδούλι, ενδεχομένως κομμένα σε κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό.
Ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι.
Τα αφήνουμε για 8 ώρες να σιγοβράσουν.
Συμπληρώνουμε με νερό όταν χρειάζεται.
Μετά, στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό.
Όταν κρυώσει τοποθετούμε τον ζωμό στο ψυγείο.
Πίνουμε ένα ποτήρι καθημερινά.
Επιπλέον μπορούμε να αξιοποιήσουμε τσόφλια αυγών τα οποία περιέχουν 95% ασβέστιο και άλλα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.
Σπάμε 6 αυγά.
Τα αδειάζουμε από τον κροκό και το ασπράδι. Δεν πετάμε την μεμβράνη.
Τα γυρίζουμε ανάποδα να στραγγίξουν ως το βράδυ.
Τα βράζουμε για απολύμανση δέκα λεπτά.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Την άλλη μέρα τα βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά.
Παίρνουμε τα τσόφλια και τα θρυμματίζουμε στο μούλτι τόσο ώστε να γίνουν πούδρα.
Βάζουμε μισό ποτήρι ζωμό με λίγο λεμόνι και μία κουταλιά του γλυκού πούδρας-τσόφλια.
Use Facebook to Comment on this Post