“Θυμάρι και αμυγδαλίτιδες, φαρυγγίτιδες, βήχας, γρίπη, ενίσχυση των πνευμόνων και πολλές-πολλές άλλες παθήσεις”
Εχει την δύναμη να εξολοθρεύει τα μικρόβια εντός του χρονικού διαστήματος των εξήντα (60) λεπτών!!!!!!!
Οι κρητικοί από πολύ παλιά με θυμάρι έτριβαν τα ούλα τους για να θεραπεύσουν την ουλίτιδα …..
τα τελευταία χρόνια κλινικές μελέτες το έχουν επιβεβαιώσει … …
οι αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες του θυμαριού είναι όντως αποτελεσματικές για την οδοντική πλάκα …. την ουλίτιδα και την τερηδόνα ….
γαργάρες με αφέψημα θυμαριού λοιπόν για την ουλίτιδα …..την τερηδόνα και την οδοντική πλάκα ….
ένα δυνατό αφέψημα θυμαριού στο μπάνιο μας είναι το άριστο γιατρικό για τουςρευματισμούς ….
έγχυμα θυμαριού για να καταπραΰνουμε τα φουσκώματα της κοιλιάς ….να διευκολύνουμε την εντερική λειτουργία …
έγχυμα θυμαριού για να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε την πέψη και για να θεραπεύσουμε την γαστρεντερίτιδα …..
έγχυμα θυμαριού για τα κρυώματα της κοιλιάς …..για την διάρροια ….για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου -την γνωστή μας σπαστική κολίτιδα …
έγχυμα θυμαριού για βαθιά εγκατεστημένες λοιμώξεις των πνευμόνων ….για την βρογχίτιδα ….για την λαρυγγίτιδα ….για την φαρυγγίτιδα ….για την αμυγδαλίτιδα …..για τον κοκκύτη …την καταρροή ….
έγχυμα θυμαριού για την τόνωση του οργανισμού μας και για την εξάλειψη ….του άγχους ….της ψυχικής και σωματικής εξάντλησης ….της κατάθλιψης …..της απάθειας ….της αϋπνίας ….
έγχυμα θυμαριού για την τόνωση και βελτίωση της μνήμης “βοηθάει να αναβιώσει και να ενισχυθεί το σώμα και το μυαλό” έλεγε ο Culpeper …..
επώδυνη εμμηνόρροια και κράμπες περιόδου; το έγχυμα θυμαριού είναι άριστο γιατρικό ….
επιπεφυκίτιδα ….τοποθετούμε κομπρέσες εμποτισμένες σε έγχυμα θυμαριού στο εξωτερικό (πάνω σε κλειστά βλέφαρα)του πάσχοντος ματιού για την θεραπεία της επιπεφυκίτιδας ….
βάμμα θυμαριού ….
για την διάρροια …
για τα κρυώματα της κοιλιάς ….
σαν άριστο αποχρεμπτικό για τις λοιμώξεις του στήθους …..
για την εξάλειψη του κνησμού από τα τσιμπήματα των εντόμων ….
για τις λοιμώξεις των πνευμόνων ….
Δείτε: Φτιάξε σπιτικό σιρόπι από βότανα!
και: Σιρόπι θυμαριού για απόχρεμψη, βήχα και πονόλαιμο!
κατάπλασμα θυμαριού ….
για την επούλωση των πληγών-καταπολεμά την σήψη- …
για την δερματίτιδα ….
για την ακμή ….
για τους μώλωπες …
για την εξάλειψη του κνησμού από τα τσιμπήματα των εντόμων …..
αιθέριο έλαιο θυμαριού ….
η συμπυκνωμένη μορφή του βοτάνου …
εξαιρετικά ισχυρό με έντονες αντιβακτιριακές …αντισηπτικές ….αντιμυκιτιακές ιδιότητες ….
άριστο διεγερτικό του ανοσοποιητικού μας συστήματος …
σε είκοσι ( 20 ) ml αμυγδαλέλαιο διαλύουμε δέκα ( 10 ) σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού και κάνουμε εντριβές στον θώρακα ….για …λοιμώξεις του θώρακα ….γρίπη ….κρυώματα ….και αναπνευστικά προβλήματα ….
σε είκοσι ( 20 ) ml αποσταγμένου νερού διαλύουμε δέκα (10 ) σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού …..και απολυμαίνουμε μολυσμένες πληγές …..εκδορές ….κοψίματα …καψίματα ….γρατσουνιές ….δερματίτιδα …έκζεμα και τσιμπήματα εντόμων ….
ετοιμάζουμε μείγμα από πέντε ( 5 ) σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού,πέντε ( 5 ) σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και είκοσι πέντε ml αμυγδαλέλαιο ….και κάνουμε μασάζ σε πονεμένους και κουρασμένους μύες ….σε τραβήγματα μυών και στα μέρη του σώματος με ρευματικούς πόνους – ιδανικό γιατρικό για αυτές τις παθήσεις- ….
χρησιμοποιούμε αιθέριο έλαιο θυμαριού για την θεραπεία της παρωνυχίας (φλεγμονή των ιστών που περιβάλλουν τα νύχια και την διακρίνουμε σε οξεία και χρόνια) και της ονοχόλυσης (αποκόλληση της ονυχαίας πλάκας από την κοίτη του νυχιού) λόγω των ισχυρών αντιμυκητιακών και αντισηπτικών του ιδιοτήτων …
το θυμάρι είναι ακόμα χρήσιμο για όλες τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης και των ουροφόρων οδών … …
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
το θυμάρι είναι διεγερτικό της μήτρας για αυτό προσοχή δεν το χρησιμοποιούμε ποτέ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης …..
το αιθέριο έλαιο του είναι πάρα πολύ ισχυρό και δεν πρέπει να γίνεται παρατεταμένη χρήση του!!
botanologia.blogspot.gr
Έγχυμα
” 30 γρ. αποξηραμένου ή 70 γρ. νωπού βοτάνου
” 1/2 λίτρο νερό
Παρασκευή: Προσθέτετε σε βραστό νερό το βότανο ή συνδυασμό περισσότερων. Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε το έγχυμα να ξεκουραστεί 5-10 λεπτά. Τέλος, το σουρώνετε και είναι έτοιμο προς χρήση. Για βότανα τα οποία είναι ευαίσθητα στη θερμότητα (π.χ. φύλλα Αιγύπτου), προτιμάται το κρύο έγχυμα, το οποίο παρασκευάζουμε αν ρίξουμε το βότανο σε κρύο νερό (στις ίδιες αναλογίες) και το αφήσουμε 6-12 ώρες σε γυάλινο δοχείο που κλείνει καλά. Τα μέρη του φυτού που αξιοποιούνται για την παρασκευή εγχύματος είναι τα εξής: άνθη, φύλλα, βλαστοί, τα οποία δεν πρέπει να εκτεθούν σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για να μην καταστραφεί το αιθέριο έλαιό τους.
Βάμμα
Πρόκειται για ένα αλκοολικό εκχύλισμα που επιτυγχάνει την εξαγωγή των πολύτιμων συστατικών των φυτών, αλλά και τη συντήρησή τους, μέσω ενός συνδυασμού με νερό και αλκοόλ:
” 8 μέρη αλκοόλ 50 βαθμών (π.χ. ρακή ή βότκα)
” 2 μέρη κρύο νερό (που προηγουμένως έχετε βράσει)
” 1 μέρος αποξηραμένου φυτού ή 2 μέρη νωπού
Παρασκευή: Θρυμματίζετε το επιλεγμένο μέρος του φυτού και το προσθέτετε στο μείγμα νερού και αλκοόλ, μέσα σε σκουρόχρωμο γυάλινο δοχείο με φαρδύ στόμιο που κλείνει καλά. Το αφήνετε να ξεκουραστεί για 7-15 ημέρες σε μέρος σκιερό, ξηρό και δροσερό. Εάν είναι δυνατόν, κατά το διάστημα αυτό ανακινείτε το δοχείο 1-2 φορές την ημέρα. Στη συνέχεια, σουρώνετε το βάμμα με ένα κομμάτι διπλή γάζα και το βάζετε ξανά στο γυάλινο δοχείο του με την ετικέτα του, που πρέπει να αναγράφει την ημερομηνία, το είδος, τη χρήση και τις αντενδείξεις.
Χρήση: Διαλύετε 10-30 σταγόνες βάμμα σε λίγο νερό και το πίνετε. Για τη συχνότητα, λάβετε υπόψη την ηλικία, την ατομική περίπτωση και φυσικά συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Η βασική συνταγή για να παρασκευάσετε σιρόπι είναι να χρησιμοποιήσετε:
” 1 μέρος βάμμα (π.χ. 100 ml)
” 7 μέρη ζάχαρης (π.χ. 700 γρ.)
” 10 μέρη νερό (π.χ. 1 λίτρο)
Παρασκευή: Βάζετε το νερό στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε το μείγμα να βράσει σε σιγανή φωτιά, αφαιρώντας τον αφρό αν υπάρχει, μέχρι να αποκτήσει υφή σιροπιού. Το βγάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το βάμμα ή συνδυασμό τους. Ανακατεύετε και αποθηκεύετε το σιρόπι σε σκουρόχρωμα, αποστειρωμένα μπουκάλια. Δεν ξεχνάτε να βάλετε ετικέτα. Τα σιρόπια διατηρούνται για 4-6 μήνες.
Χρήση: 1 κουταλάκι 3-6 φορές καθημερινά, ανάλογα με την περίπτωση.
Use Facebook to Comment on this Post