Κοτόπουλο κοκκινιστό με λαχανικά…
Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
500γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε 4 κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. μαϊντανός
500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, τον πελτέ, τη ντομάτα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα περίπου, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη.
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα
Use Facebook to Comment on this Post