Υλικά συνταγής
600γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κ.σ. βούτυρο ή ½ φλιτζ. ελαιόλαδο…
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 κοφτές κ.σ. αλεύρι
1½ λίτρα νερό ή ζωμός
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Διαδικασία συνταγής
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο αν χρησιμοποιούμε.
Πριν πάρουν χρώμα ρίχνουμε τις πατάτες.
Σοτάρουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το αλεύρι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
Αφού βράσουν οι πατάτες περνάμε τα υλικά από σήτα ή μπλέντερ.
Βάζουμε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε βούτυρο φρέσκο, αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.
Use Facebook to Comment on this Post