Η ιδανική συνταγή για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μια οικονομική και απολαυστική τούρτα παγωτό που θα λατρέψει όποιος και αν τη δοκιμάσει. Κύρια συστατικά της είναι τα μπισκότα Oreo και η σοκολάτα γάλακτος Lacta.
25 μπισκότα όρεο
6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 λίτρο παγωτό καραμέλας (μαλακωμένο)
340 γρ. σοκολάτα Lacta με καραμέλα σε μικρά κομματάκια
σιρόπι σοκολάτας εμπορίου
σιρόπι καραμέλας εμπορίου
Εκτέλεση
Για τη βάση
Πολτοποιήστε σε σκόνη στο multi τα μπισκότα.
Λιώνετε το βούτυρο και το ενσωματώνετε ανακατεύοντας καλά στο τρίμμα μπισκότων.
Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 22 εκ. περίπου και προσθέτετε το μείγμα μπισκότου.
Το πιέζετε και το στρώνετε, σε λεπτή στρώση, ισομερώς στη βάση και στα τοιχώματα με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Για το παγωτό
Έχετε αφήσει το παγωτό εκτός κατάψυξης για λίγη ώρα να μαλακώσει, για να μπορέσετε να το μεταφέρετε εύκολα στο ταψάκι πάνω από τη βάση. Το στρώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Πασπαλίζετε πάνω από το παγωτό τα κομματάκια σοκολάτας, πιέζετε ελαφρώς να εισχωρήσουν ελαφρά τα κομμάτια στο παγωτό και το βάζετε στη κατάψυξη. Όταν πρόκειται να σερβίρετε το βγάζετε από τη κατάψυξη και το περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας.
Use Facebook to Comment on this Post