Ο βασιλικός πολτός παράγεται από τις μέλισσες με βασικό σκοπό τη θρέψη της βασίλισσας. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι πλούσιος σε…
βιταμίνες, σάκχαρα και αμινοξέα. Βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων, ενισχύει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας και της προσφέρει μοναδική λάμψη και αναζωογόνηση.
Τονώνει τα νύχια και μειώνει την τριχοφυΐα. Χρησιμοποιείστε όποια μάσκα ομορφιάς απ’ αυτές τις συνταγές θέλετε μία φορά την εβδομάδα και θα λάμψετε!
Μάσκα με βασιλικό πολτό, μέλι και πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό πολτό
Χυμός από μισό πορτοκάλι
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά και τα ζεσταίνετε σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Εφαρμόζεται χλιαρό στο πρόσωπο και το λαιμό.
Αφήστε το να δράσει για 30΄ λεπτά και μετά ξεβγάζετε με άφθονο νερό, πρώτα χλιαρό και στο τέλος κρύο.
Μάσκα με μέλι και γάλα ή γιαούρτι και βασιλικό πολτό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γάλα ή γιαούρτι
1/4 κουταλιού του γλυκού βασιλικό πολτό
Μπορείτε να δημιουργήσετε μια απλή μάσκα. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και εφαρμόζετε στο πρόσωπο για 30΄ λεπτά.
Ξεβγάζετε με άφθονο νερό, χλιαρό στην αρχή και στο τέλος κρύο.
Μάσκα με μέλι, γάλα και αλόη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1/2 κουταλιά σούπας αλόη
Λέγεται μάσκα της Κλεοπάτρας και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.
Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές, απλώνετε στο πρόσωπο διατηρώντας το για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεβγάζετε με χλιαρό νερό και έπειτα κρύο νερό.
Μάσκα με μέλι και σταφύλι
1 φλιτζάνι πράσινα σταφύλια
1 κουταλιά μέλι
Μία ακόμα μάσκα ομορφιάς από την Κλεοπάτρα.
Πολτοποιήστε τα σταφύλια και ανακατέψτε τα δύο υλικά. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Αφήστε την όπως τις προηγούμενες και ξεπλύνετε.
Μάσκα με μέλι, λεμόνι και βασιλικό πολτό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι
2 γραμμ. βασιλικό πολτό
Ανακατέψτε τα υλικά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας αφήνοντάς το να δράσει για 30’ λεπτά. Ξεβγάλετε.
Use Facebook to Comment on this Post