Χριστουγεννιάτικη συνταγή για κορμό με σαντιγί: Δεν θα φτιάξετε ξανά κανέναν άλλο

Η συνταγή είναι απλή. Είναι ίσως από τις πρώτες συνταγές που έφτιαξα και κατάφερα με την πρώτη φορά. Αυτός είναι ο λόγος που την έχω…
καθιερώσει και τη φτιάχνω κάθε χρόνο. Η κόρη μου και ο άντρας μου τη λατρεύουν, το ίδιο πιστεύω να κάνετε και εσείς.
Μόλις φτιάξετε για πρώτη φορά αυτή τη συνταγή, είμαι σίγουρη ότι δεν θα φτιάξετε ποτέ ξανά άλλη.

Υλικά:
4 αβγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες

Για τη γέμιση και την επικάλυψη
1 συσκευασία φυτική σαντιγί
1 συσκευασία φρουί γλασέ
1 χούφτα αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο

Εκτέλεση:
Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μέχρι να ασπρίσουν.
Έπειτα προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι σας και τις βανίλιες.
Συνεχίστε το χτύπημα με το μίξερ, μέχρι η ζύμη σας να κάνουν φουσκάλες.
Σε μια λαδόκολα, απλώστε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.

Αφού είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
Όσο κρυώνει, φτιάξτε τη σαντιγί σας, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει το κουτί.
Αφού κρυώσει απλώστε σαντιγί και με το χέρι ρίξτε και τα φρουί γλασέ (αν δεν είναι έτοιμα ψιλοκομμένα, ψιλοκόψτε τα εσείς).

Τυλίξτε με τη βοήθεια της λαδόκολας και τοποθετήστε σε μια πιατέλα.
Διακοσμήστε με τη σαντιγί που κρατήσατε στην άκρη και πασπαλίστε με το φιλέ αμυγδάλου.
Καλή επιτυχία, που αν και με αυτή τη συνταγή την έχετε σίγουρα στο τσεπάκι σας!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *