Tα πανεύκολα, γιορτινά μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ

Του Βασίλη Καλλίδη
πειδή τις γιορτές οι προετοιμασίες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι πάρα πολλές κάθε βοήθεια και διευκόλυνση είναι καλοδεχούμενη…
Η μηλόπιτα, που είναι έτσι κι αλλιώς ένα από τα απόλυτα γλύκα του χειμώνα, μπορεί να έχει την τιμητική θέση ανάμεσα στα αγαπημένα επιδόρπια της γιορτινής περιόδου γίνεται τώρα ακόμα πιο εύκολη και οικονομική χάρη σε μία συνταγή του Βασίλη Καλλίδη. Ο οποίος μας προτείνει να φτιάξουμε ζεστά, λαχταριστά μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ.

Η πιο εύκολη συνταγή για το φοβερό γλυκό του χειμώνα.

ΥΛΙΚΑ

1 ½ πακέτο ψωμί του τοστ

1 ½ κιλό μήλα κόκκινα

2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη

1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη

1 γερή πρέζα γαρύφαλλο σκόνη

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

1/2 πακέτο βούτυρο

3 – 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε κοτσάνια και κουκούτσια και κόβουμε σε λεπτά φετάκια.

Σε ρηχή, πλατειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.

Μόλις μαγειρευτούν προσθέτουμε ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο, λίγη κανέλα, ξύσμα από μισό λεμόνι και το κορνφλάουρ για ν α απορροφήσει τα υγρά.

Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ανοίγουμε μία – μία τις φέτες ψωμιού με τη βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτά πιτάκια.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, παίρνουμε ένα ένα τα πιτάκια ψωμιού που ανοίξαμε, τους βάζουμε λίγη γέμιση, τα τυλίγουμε σε ρολάκια και το στοιβάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο.

Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *