Αγωγή εναντίον του Ελληνικού Κράτους στις 4 Δεκεμβρίου είχε καταθέσει η Μαρία Κοτρώτσου , η μητέρα που είδε το 2013 την δεκαπεντάχρονη τότε κόρης της, Μυρτώ, να δέχεται την επίθεση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς και πλέον πλησιάζει η μέρα που θα εκδικαστεί.
Το ποσοστό αναπηρίας της κοπέλας, που δέχτηκε βάναυση επίθεση στην Πάρο, ανέρχεται σε 100% όταν πριν από περίπου πεντέμισι χρόνια, δέχτηκε βάναυση επίθεση στην Πάρο με αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.
Η μητέρα της Μυρτώς κατέθεσε αγωγή εναντίον του ελληνικού κράτους, όπως είχε αναφέρει μιλώντας σε ρ/σ λέγοντας, ότι κινήθηκε δικαστικά κατά του ελληνικού δημοσίου και θα πάει μέχρι τέλους το δικαστικό αγώνα προκειμένου κανείς να μη βρεθεί στη θέση της κόρης της.
Ως δικαστική συμπαραστάτρια του νεαρού κοριτσιού η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, κατέθεσε αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητώντας αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη επιρρίπτοντας ευθύνες στην αστυνομία για ότι συνέβη στο παιδί της.
Όπως αναφέρει στην αγωγή της η μητέρα της Μυρτώς, η αστυνομία όφειλε να μην έχει επιτρέψει την παράνομη είσοδο στη χώρα του Πακιστανικής καταγωγής Ahmed Waqas, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και 24 χρόνια κάθειρξη, ενώ υπογραμμίζει πως ενώ εισήλθε στην Ελλάδα θα έπρεπε εγκαίρως να τον εντοπίσει και να κινήσει τις διαδικασίες απέλασής του.
Οι παραλείψεις της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με την αγωγή, επέτρεψαν στον νεαρό Πακιστανό «να κυκλοφορεί παρανόμως και ανενόχλητα στη χώρα μας, χωρίς να έχει γίνει οποιοσδήποτε έλεγχος των στοιχείων του και χωρίς να έχει καταγραφεί η είσοδός του στη χώρα» με τα γνωστά μοιραία αποτελέσματα.
Εάν είχαν συμβεί τα παραπάνω όπως υπογραμμίζεται «ο δράστης δεν θα βρισκόταν στη χώρα μας και κατ’ επέκταση δεν θα συνέβαινε το γεγονός του βιασμού της από τον δράστη, αλλά και της ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας της που προκλήθηκε από τα βάναυσα χτυπήματά του».
«Η ζωή της έχει πλέον καταστραφεί πλήρως», αναφέρει η μητέρα της Μυρτώς, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί αποζημίωση. «Ήταν ένα κορίτσι 15 ετών, όταν συνέβη το γεγονός, πολύ καλή μαθήτρια, με το μέλλον όλο μπροστά της και από την ημέρα του ατυχήματος έως και σήμερα αλλά και για ολόκληρη τη ζωή της πάσχει από σπαστική τετραπληγία με λειτουργική αφασία. (…)
Το ποσό αυτό είναι απολύτως εύλογο, ιδίως εάν συνεκτιμηθεί η εγκληματική αμέλεια των οργάνων της διοίκησης να αποτρέψουν τόσο την είσοδο του δράστη στη χώρα μας όσο και τη σύλληψη του για δύο χρόνια, στα οποία κυκλοφορούσε παράνομα» επισημαίνει.
Παράλληλα, η Μαρία Κοτρώτσου διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο και μηνιαίο επίδομα ύψους 2.977 ευρώ για την φροντίδα της κόρης της εφ’ όρου ζωής. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει, το νεαρό κορίτσι χρειάζεται εξειδικευμένη νοσηλεύτρια για να την φροντίζει, αναλώσιμα (σύριγγες τροφής, ειδικά μαξιλάρια, γάζες κ.λπ.), φάρμακα, απολύτως αναγκαίες επισκέψεις σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, φυσιοθεραπείες και μηνιαίες αιμοληψίες.
Επιπλέον, η μητέρα και η αδελφή της Μυρτώς ζητούν συνολική αποζημίωση 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστησαν και οι ίδιες οι οποίες δηλώνουν συντετριμμένες μετά την επίθεση στη Μυρτώ.
«Το γεγονός αυτό επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα όταν αντικρίζω την κόρη μου Μυρτώ στην κατάσταση που περιγράφω, δηλαδή σε κατάσταση αφασίας, χωρίς να μπορεί να κινήσει τα χέρια και τα πόδια της, χωρίς να μπορεί να καταλάβει και να επικοινωνήσει μαζί μας, με συνεχή μηχανική υποστήριξη, με κρίσης επιληψίας και γνωρίζοντας ότι το παιδί μου δεν θα μπορέσει ποτέ να επανέλθει στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν τις αποτρόπαιες πράξεις του δράστη, αλλά ούτε καν σε μία κατάσταση στην οποία να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το τελευταίο πιστοποιητικό αναπηρίας προκύπτει πως το ποσοστό αναπηρίας της Μυρτώς ανέρχεται σε 100% «κατά ιατρική πρόβλεψη από 4-6-2013 έως και εφ’ όρου ζωής».
Use Facebook to Comment on this Post