Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει εμπνευστεί στην κουζίνα της κατεξοχήν από την Ανατολή…
Μπαχαρικά, βότανα, συνταγές έχουν διεισδύσει στα πιάτα μας με καταγωγή από την Ανατολή. Σήμερα λοιπόν βάζουμε στους γνωστούς κεφτέδες, άρωμα και γεύση ανατολής-κεφτέδες οριεντάλ.
Υλικά
600γρ. Βοδινό κιμά
1 ματσάκι κόλιαντρο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια γαβάθα ρίχνετε τον κιμά, το σκόρδο και το κρεμμύδι καθαρισμένα και τεμαχισμένα, τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο, αλατοπίπερο, ανακατεύετε καλά και πλάθετε 4 κεφτέδες.
Αφήνετε το λάδι να κάψει σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, γυρνώντας τους και από τις δυο πλευρές. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε για 10 λεπτά.
Μπορείτε να συνοδέψετε τους κεφτέδες με σιμιγδάλι με βούτυρο ή με σαλάτα ντομάτας με κύμινο.
Use Facebook to Comment on this Post