Από την Άντζελα Μολφέτα
Φρύδια σφιχτά, αραιά, καλοσχηματισμένα ή παχιά, όπως και να’ ναι εάν τα παρατηρήσουμε λίγο παραπάνω θα διαπιστώσουμε με ευκολία…
πως το ένα έχει καλύτερη εμφάνιση από το άλλο. Πώς γίνεται αυτό; Από τι επηρεάζεται η εμφάνισή τους και τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την εικόνα τους; Η επιστημονική απάντηση ακολουθεί!
Το σήκωμα του φρυδιού είναι μια γοητευτική και έντονα εκφραστική κίνηση που έχει δοξαστεί σε πολλά μέτρα σελουλόιντ, υπογραμμίζοντας το πάθος και την ένταση, την έκπληξη και την αγωνία και πολλά ακόμα συναισθήματα που κατακλύζουν την ή τον εκάστοτε σούπερ σταρ του σινεμά! Οι πιο διάσημοι σκηνοθέτες, όμως, έχουν παραπονεθεί επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια για τα προβλήματα έκφρασης των πρωταγωνιστών τους, καθώς δεν μπορούν ούτε καν να σηκώσουν το φρύδι τους εξαιτίας της αυξημένης χρήσης του botox για καλλωπιστικούς λόγους. Πολλές από εμάς και χωρίς την παρουσία του botox, δεν μπορούμε να κάνουμε μια τέτοια κίνηση, ενώ άλλες το πετυχαίνουν αποκλειστικά και μόνο στο ένα τους φρύδι. Εξετάζοντας λίγο παραπάνω το σχήμα και τις εκφραστικές δυνατότητες των φρυδιών μας, μάλλον θα ανακαλύψουμε πως οπωσδήποτε δεν είναι ίδια και πως το ένα, συνήθως, έχει πολύ καλύτερο σχήμα και κίνηση σε σχέση με το άλλο.
Τις πταίει;
Απόλυτα εξειδικευμένη σε θεραπείες ομορφιάς για το πρόσωπο και makeup artist των αστέρων ου Χόλιγουντ, η (δικιά μας) Anastasia Achilleos αποκαλύπτει ποιος είναι ο κυριότερος λόγος που τα φρύδια μας δεν είναι δίδυμα, αλλά αδέλφια! «Τα φρύδια κινούνται ανάλογα με τις συσπάσεις των μυών του προσώπου και από επιστημονικής άποψης, κάθε φρύδι παρουσιάζει διαφορετική κίνηση των μυών», ένα συμπέρασμα πέρα για πέρα σωστό. Οι κινήσεις των μυών στην περιοχή των φρυδιών επηρεάζονται από το πώς κοιμόμαστε, κάνοντας πιο αδύναμη τη μία πλευρά του προσώπου μας συγκριτικά με την άλλη ή και από τις εκφράσεις που παίρνουμε ασυναίσθητα. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι μπορούμε να σηκώσουμε με ευκολία το ένα φρύδι μας, ενώ το άλλο εξακολουθεί να παραμένει ακίνητο παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μας, διότι δεν έχουμε φροντίσει για την ισότιμη εκγύμναση των μυών!
Στόχος, η ισορροπία
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να δώσουμε συμμετρία. Για να το πετύχουμε ξεκινάμε το μακιγιάζ των φρυδιών με ένα μολύβι δημιουργώντας μικρές διακεκομμένες γραμμές είτε στην εσωτερική πλευρά, είτε προς το τελείωμα του τόξου. Προχωράμε με πολύ μικρά βήματα, σταματώντας συχνά για να ελέγξουμε την εικόνα του προσώπου μας στον καθρέφτη, από μια πιο μακρινή απόσταση. Αφού «γεμίσουμε» τα φρύδια μας με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσουν ισορροπία, τα χτενίζουμε με το ειδικό βουρτσάκι προς τη φορά ανάπτυξης των τριχών. Με αυτόν τον τρόπο αναμειγνύουμε καλύτερα το χρώμα του μολυβιού κάνοντας το αποτέλεσμα πιο φυσικό. Εάν θέλουμε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη ένταση μπορούμε επιπλέον, να περάσουμε λίγη σκιά φρυδιών. Αυτό που θέλουμε τώρα, είναι να σταθεροποιήσουμε το αποτέλεσμα. Περνάμε λοιπόν, σε όλο το μήκος τους μια διάφανη μάσκαρα ή κάποιο ειδικό προϊόν σταθεροποίησης που δεν επιτρέπει να ξεφεύγει ούτε τρίχα! Εάν, παρά τις προσπάθειες μας η συμμετρία είναι ακόμα μακριά, απλά αποδεχόμαστε τον εαυτό μας διότι γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι μικρές ατέλειες είναι εκείνες που ορίζουν την προσωπική μας, μοναδική ομορφιά!
Use Facebook to Comment on this Post