Αν αποφασίσετε να φτιάξετε κέικ, δοκιμάστε αυτό με τα μήλα. Είναι άφθονα αυτή τη εποχή και επιπλέον δίνει μια…
άλλη γεύση στο κλασικό κέικ. Θα χρειαστείτε:
Υλικά
500 γρ. μήλα λίγο ξυνά
100 γρ. βιτάμ
100 γρ.ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
3 αυγά
50 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μπέικιν μπάουντερ στη μύτη του μαχαιριού
μαρέγκα από 3 ασπράδια αυγών μαζί με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Για να κάνουμε τη ζύμη , ανακατεύουμε καλά, ώστε να γίνει σαν αφρός , τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τη βανίλια . Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, μετά το ρούμι, τα αμύγδαλα και το αλεύρι, που το έχουμε ανακατέψει με μπέικιν μπάουντερ. Στο τέλος προσθέτουμε και τα ασπράδια που τα έχουμε χτυπήσει προηγουμένως σε μαρέγκα , με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα , τα κόβουμε στα τέσσερα και μετά σε φέτες. Στρώνουμε στη φόρμα τις φέτες των μήλων σφιχτά, απλώνουμε πάνω τους τη ζύμη και ψήνουμε για 45 λεπτά. ( ανάλογα με το φούρνο). Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Use Facebook to Comment on this Post