Ακόμη και τα πιο κοινά συμπληρώματα διατροφής μπορεί να έχουν απρόσμενες αλληλεπιδράσεις με φάρμακα και άλλα συμπληρώματα.
Παρακάτω, θα δείτε μερικά συμπληρώματα διατροφής και τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν, αν τα παίρνετε μαζί με συγκεκριμένες τροφές και όχι μόνο.
Ιχθυέλαιο
Φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις: Η λήψη ιχθυελαίου με φάρμακα μείωσης της αρτηριακής πίεσης μπορεί να αυξήσει τις επιδράσεις των φαρμάκων αυτών και, ως εκ τούτου, να ρίξει πολύ χαμηλά την πίεσή σας. Επίσης, τα αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ιδιότητα του ιχθυελαίου να ρίχνει τα τριγλυκερίδια.
Αλληλεπιδράσεις συμπληρωμάτων διατροφής: Η λήψη υψηλών δόσεων ιχθυελαίου ταυτόχρονα με λήψη βοτάνων που μειώνουν την πήξη του αίματος (όπως το βότανο ginkgo) μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.
Ασβέστιο
Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα: Το ασβέστιο μπορεί να μειώσει την απορρόφηση πολλών φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την οστεοπόρωση (διφωσφονικάφάρμακα). Το ίδιο ισχύει και για ορισμένα αντιβιοτικά, όπως η τετρακυκλίνη, οι κινολόνες και η λεβοθυροξίνη, η οποία καταπολεμάει τον υποθυρεοειδισμό.
Εχινάκεα (Echinacea)
Φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις: Η ικανότητα της Echinacea να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα φάρμακα που το καταστέλλουν, όπως είναι το στεροειδές φάρμακο πρεδνιζόνη.
Μελατονίνη
Φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις: Επειδή η μελατονίνη φέρνει υπνηλία, το να την παίρνετε μαζί με κατασταλτικά φάρμακα μπορεί να σας προκαλέσει υπερβολική υπνηλία. Επίσης, η μελατονίνη μπορεί να επιβραδύνει την πήξη του αίματος, οπότε το να την παίρνετε μαζί με αντιπηκτικά φάρμακα, όπως η ηπαρίνη ή βαρφαρίνη, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για μώλωπες και αιμορραγία. Αποφύγετε τη χρήση μελατονίνης, εάν παίρνετε φάρμακα για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, καθώς μπορεί να την αυξήσει αρκετά.
Αλληλεπιδράσεις συμπληρωμάτων διατροφής: Η λήψη μελατονίνης ταυτόχρονα με άλλα συμπληρώματα, ή βότανα που έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες (όπως για παράδειγμα η βαλεριάνα) μπορεί να αυξήσει τα αποτελέσματα και τις παρενέργειες της μελατονίνης.
Βιταμίνη D
Φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις: Η βιταμίνη D μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων για τον έλεγχο της χοληστερόλης (ατορβαστατίνη). Επίσης, αν παίρνετε υψηλές δόσεις βιταμίνης D μαζί με ένα διουρητικό φάρμακο, μπορεί να αυξήσει την συσσώρευση ασβεστίου στο σώμα, το οποίο με την σειρά του μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά. Labels Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com
Use Facebook to Comment on this Post