Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη εποχή, καθώς το κρύο μας υποχρεώνει να βρισκόμαστε σε κλειστούς χώρους, ενώ όποτε βρισκόμαστε έξω, το κρύο επιβραδύνει τη δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Έτσι ακριβώς δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για κάποιο κρυολόγημα. Ορισμένα μάλιστα άτομα είναι τόσο επιρρεπή στα κρυολογήματα, ώστε περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα άρρωστοι. Πέρα από τα φάρμακα, τα οποία είναι απαραίτητα σε πιο δύσκολες περιπτώσεις, τα κοινά συμπτώματα, που είναι μεν ήπια αλλά ενοχλητικά, μπορούν να αντιμετωπιστούν και με διάφορες απλές πρακτικές στο σπίτι. Όταν βέβαια τα συμπτώματα γίνονται πιο έντονα, η επίσκεψη στον γιατρό είναι επιβεβλημένη. Δείτε πως πολύ απλά μπορείτε να αντιμετωπίσετε και να προλάβετε το κρυολόγημα ώστε να σταματήσετε να μείνετε κλεισμένοι στο παίζοντας παιχνίδια casino και παρακολουθώντας ταινίες όλη την ώρα, απομονωμένοι από φίλους, συναδέλφους και συγγενείς.
Μέλι Το μέλι μπορεί να σας ανακουφίσει άμεσα τον πονόλαιμο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε ένα ζεστό ρόφημα, όπως είναι για παράδειγμα το τσάι με λίγο λεμόνι ώστε να πάρετε και μια καλή ποσότητα από βιταμίνη C που επίσης θα σας βοηθήσει. Παράλληλα, το μέλι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και κατά του βήχα, περιορίζοντας πολύ ουσιαστικά τα συμπτώματα σε παιδιά και σε ενήλικες. Προσφέρει έτσι καλύτερο και πιο ήρεμο ύπνο το βράδυ.
Βιταμίνη C Είπαμε μόλις πως η βιταμίνη C είναι πολύ αποτελεσματική. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές και αποτελεσματικές βιταμίνες που πρέπει να φροντίζουμε να καταναλώνουμε καθημερινά. Θα την βρείτε σε εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ, γκρέιπφρουτ, καθώς και στα φυλλώδη λαχανικά και σε άλλα φρούτα. Η συγκεκριμένη βιταμίνη «θωρακίζει» επίσης τον οργανισμό σας ώστε να αντιμετωπίζετε λιγότερο συχνά κρυολογήματα.
Κοτόσουπα Η παραδοσιακή θεραπεία της γιαγιάς και της μαμάς, μια ζεστή κοτόσουπα. Όχι δεν αποτελεί μύθο ότι η κοτόσουπα κάνει καλό όταν υποφέρουμε από ένα κρυολόγημα. Έρευνες έχουν δείξει πως μια σούπα με κοτόπουλο και λαχανικά μπορεί να επιβραδύνει την κίνηση των ουδετερόφιλων, ενός είδους λευκών αιμοσφαιρίων στο ανθρώπινο σώμα. Τα ουδετερόφιλα είναι καλό να κινούνται αργά καθώς με τον τρόπο αυτόν μένουν πιο συγκεντρωμένα στις περιοχές εκείνες που έχουν υποστεί τη μόλυνση, βοηθώντας έτσι στην αντιμετώπισή τους.
Σκόρδο Μερικοί αποφεύγουν το σκόρδο σας τους βρικόλακες λόγω της δυσάρεστης οσμής του, ωστόσο τα οφέλη του για την υγεία είναι πολύ σημαντικά. Η ουσία αλικίνη που περιέχουν έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Μικρές ποσότητες στο φαγητό μπορούν να αντιμετωπίσουν το κοινό κρυολόγημα, ακόμη και να λειτουργήσουν προληπτικά. Στη φυσική του μορφή του σκόρδο είναι πιο αποτελεσματικό και η οσμή της αναπνοής προκαλείται μόνο όταν το σκόρδο καταναλώνεται ωμό. Υπάρχουν ωστόσο και συμπληρώματα διατροφής με σκόρδο που δεν έχουν τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην αναπνοή.
Προβιοτικά Τα προβιοτικά είναι βακτήρια που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα, αλλά μην τρομάξετε, καθώς είναι οργανισμοί ωφέλιμοι που μας βοηθούν να αποφύγουμε αρρώστιες και λοιμώξεις. Τα προβιοτικά μπορούμε να τα βρούμε σε φυσική μορφή σε τρόφιμα όπως το γιαούρτι, τα μαλακά και ωριμασμένα τυριά, στον αρακά, στο ξινολάχανο, στη μπίρα και στο κρασί, στις ελιές και στο τουρσί. Υπάρχουν φυσικά και σε συμπληρώματα διατροφής. Μας βοηθούν να διατηρήσουμε τα έντερα και το ανοσοποιητικό μας σύστημα υγιή και λειτουργικά.
Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι ένα πολύτιμο καρύκευμα που δυστυχώς δεν χρησιμοποιείται πολύ στην Ελλάδα, παρότι είναι γνωστό εδώ και πολλούς αιώνες. Άλλοι λαοί το χρησιμοποιούν παραδοσιακά ως φάρμακο για το κρυολόγημα καθώς ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες επιδρά αποτελεσματικά στον πονόλαιμο και στον βήχα, καθώς και το αίσθημα της ναυτίας που συχνά συνοδεύει το κρυολόγημα.
Labels Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com
Use Facebook to Comment on this Post