Μεγάλες χερσαίες τουρκικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα σύνορα με Συρία – Μεταφέρουν μονάδες και από τον Εβρο…

1Μεγάλες δυνάμεις συγκεντρώνει ο τουρκικός Στρατός στην μεθόριο με την Συρία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες στο ΓΕΕΘΑ ότι εκτελούνται ήδη εκτεταμένες ειδικές επιχειρήσεις βαθιά μέσα στο συριακό έδαφος.

Οι εκτιμήσεις του ελληνικού ΓΕΕΘΑ είναι ότι ετοιμάζονται για χερσαία εισβολή στην Συρια προς δημιουργία μιας πλατιάς buffer zone, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα “εδαφικό πλαίσιο ασφαλείας” νότια των τουρκικών συνόρων και “να πετύχουν μ’ενα σμπάρο … τρία τρυγόνια”: Να εισβάλλουν στην Συρία και να αποκόψουν τμήμα του εθνικού της κορμού, να κτυπήσουν “στην καρδιά” τους Κούρδους της περιοχής που βοηθούν το ΡΚΚ και δεν είναι φίλα προσκείμενοι στην κυβερνηση του Ερμπίλ και τέλος να έχουν υπό έλεγχο τους φίλους, μεν, αλλά ανεξέλεγκτους, εν πολλοίς, ισλαμιστές του ISIS.

Μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες μονάδες, της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών (Kayseri), της 2ης Ταξιαρχίας Καταδρομών (Bolu), της 4ης Ταξιαρχίας Καταδρομών (Tunceli), πυραυλικά συστήματα της 58ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού (Polatli/Άγκυρα), πυροβολαρχίας με πυροβόλα Firtina της 1ης Στρατιάς που έχουν μεταφερθεί από τον Εβρο, μονάδες της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων Bordo Bereli, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς επίσης επιθετικά ελικόπτερα και μεταφορικά ελικόπτερα.

Ανάλογες πληφορορίες υπάρχουν για μετακίνηση ισχυρών μονάδων στην επαρχία Σιρνάκ. Η ουδέτερη ζώνη που σχεδιάζεται για το Σιρνάκ θα έχει μήκος 98 χιλιόμετρα και 40 χιλιόμετρα πλάτος και θα βρίσκεται μεταξύ της γραμμής Mare-Jarablus.

Στο μεταξύ εντείνονται οι δοκιμές αποδοχής νέων τουρκικής ανάπτυξης οπλικών συστημάτων: Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση ελέγχων αποδοχής πυραυλικών συστημάτων εμβέλειας 300 χλμ. το οποίο στην ουσία είναι το “κάλυμμα” για ανάπτυξη και παραγωγή πυραύλων εμβέλειας έως 2.500 χλμ..

Στις 14 Απριλίου ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι αποδοχής του συστήματος Koral, το οποίο αφορά στο εξοπλιστικό πρόγραμμα απόκτησης δυνατότητας ηλεκτρονικής υποστήριξης και ηλεκτρονικής επίθεσης εξ αποστάσεως με χερσαία μέσα.

Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός συστήματος ηλεκτρονικής υποστήριξης/κέντρου ακρόασης Koral ED και τεσσάρων συστημάτων ηλεκτρονικής επίθεσης/παρεμβολής Koral ET, εμβέλειας της τάξης των 100 χλμ, προς όφελος της επαύξησης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της τουρκικής Αεροπορίας.

Τον Μάιο στο πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης Denizkurdu 2015 χρησιμοποιήθηκαν τα UAV Karayel και ιδιαιτέρως τα τακτικά τύπου Bayraktar TB2. Περί τα 12 συνολικά UAV TB2 έχουν παραδοθεί στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις).

Ο τουρκικές κινήσεις παρακολουθούνται πολύ προσεκτικά από το ΓΕΕΘΑ, αφού οι τακτικές που εφαρμόζει ο τουρκικός Στρατός, είναι νέες και πρωτοποριακές για τα δεδομένα της περιοχής και βέβαια δεν θα περιοριστούν στην Συρία, όταν έρθει η δύσκολη ώρα για την Ελλάδα…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *