Η κανέλα είναι στην πραγματικότητα ο φλοιός από τον κορμό ενός δέντρου. Υπάρχουν δύα βασικά είδη: Η κανέλα Ceylon που παράγεται κατά 90% στη Σρι Λάνκα και θεωρείται η αυθεντική και η κανέλα από παρεμφερή δέντρα της ίδιας οικογένειας που αναφέρεται σανCassia με κύρια παραγωγό την Ινδονησία. Η συγκομιδή είναι δύσκολη και κουραστική, αλλά συνάμα συναρπαστική για όλους εμάς που την αγνοούμε.
Η κανέλα που γνωρίζουμε είναι ένα λεπτό στρώμα στο εσωτερικό του φλοιού του δέντρου που την παράγει. Ο φλοιός αφαιρείται από τον κορμό και στη συνέχεια αποξύνεται ώστε να αφαιρεθεί το εξωτερικό του μέρος και να μείνει μια φλούδα πάχους 0,5 χιλιοστών.
Η διαφορά στη διαδικασία συγκομιδής ανάμεσα στα δύο είδη κανέλας είναι ότι στην αυθεντική κανέλα τα δέντρα είναι μικρά (2 ετών), ύφους περίπου 2 μέτρων, τα οποία κόβονται και στη συνέχεια επεξεργάζονται ενώ στην κανέλα Cassia ο φλοιος αφαιρείται από το δέντρο που είναι μεγάλο και φτάνει τα δέκα μέτρα ύψος.
Το 90% της κανέλας που κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι τύπου Cassia και μπορείτε να το αναγνωρίσεται από το πάχος του ξύλου και το πόσο «τυλιγμένο» είναι.
Use Facebook to Comment on this Post