Τα ψάρια πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εβδομαδιαίου σας μενού! Η παρακάτω συνταγή, αποτελεί μια απόλυτα γευστική, αλλά και υγιεινή
πρόταση, για όσους θέλουν να… αποτοξινωθούν από το κρέας. Το λαβράκι, είναι από τα πιο νόστιμα ψάρια και μπορείτε να το συνοδέψετε με λαχανικά μαγειρεμένα στον ατμό για ένα απόλυτα υγιεινό γεύμα!
Τι θα χρειαστείτε:
*Ένα μεγάλο λαβράκι με τα λέπια, καθαρισμένο εσωτερικά
*1,5 κιλό χοντρό αλάτι
*Ασπράδια 2-3 αυγών
Πως θα το ετοιμάσετε:
Ανακατεύετε το αλάτι μαζί με τα ασπράδια. Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνετε μια στρώση αλάτι υπολογίζοντας το μέγεθος του ψαριού. Τοποθετείτε το ψάρι με την πλάτη να κοιτάζει προς το εσάς και καλύπτετε με το υπόλοιπο αλάτι σύμφωνα με τη φόρμα του ψαριού. Στη συνέχεια, ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεκολλάτε το αλάτι σπάζοντάς το σε κομμάτια. Σερβίρετε με λαδολέμονο και συνοδεύετε με λαχανικά ατμού. Είστε έτοιμοι!
http://www.koolnews.gr