Μπερσάνι: «Δεν νικήσαμε, παρότι ήρθαμε πρώτοι»

«Αυτός που δεν μπορεί να εγγυηθεί μια κυβέρνηση στην χώρα του δεν μπορεί να πει ότι κέρδισε τις εκλογές. Εμείς δεν κερδίσαμε παρότι ήρθαμε πρώτοι», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι που προσπαθεί να λύσει τον δύσκολο γρίφο του σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης.

Ο κεντροαριστερός πολιτικός, αναγνώρισε πως…
η δυναμική είσοδος του Μπέπε Γκρίλο, έφερε τα πάνω κάτω στο πολιτικό σύστημα, καθώς ήταν μια κίνηση διαμαρτυρίας, μια αντίδραση στην κρίση και κυρίως μια «άρνηση της πολιτικής, όπως αυτή παρουσιάστηκε αυτά τα χρόνια, με ανεπαρκείς θεσμούς. Μια πολιτική που φάνηκε ηθικά αναξιόπιστη».

«Τώρα θα πρέπει να πει τι θέλει να κάνει» είπε ο Μπερσάνι, αναφερόμενος στον Γκρίλο. Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, που δεν έχει πλέον και πολλά περιθώρια ελιγμών για να διασφαλίσει μια βιώσιμη κυβέρνηση, καλεί σε σύσκεψη την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος στις 5 Μαρτίου, για να αναλύσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σε μια προσπάθεια να βρει συμμάχους κάνει άνοιγμα προς τον πρωταγωνιστή των εκλογών, τον Μπέπε Γκρίλο, ενώ έχει απορρίψει την συνεργασία με τον κεντροδεξιό συνασπισμό του Μπερλουσκόνι, ένα ενδεχόμενο στο οποίο ο Καβαλιέρε έχει δείξει ότι είναι ανοιχτός.
Δύσκολα ωστόσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς έναν μεγάλο συνασπισμό με την συμμετοχή Μπερσάνι-Μπερλουσκόνι, να μακροημερεύει και να φέρνει την σταθερότητα στην χώρα.
Σχολιάζοντας τις κινήσεις Μπερσάνι, στέλεχος του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας, σχολίασε ότι φαίνεται η απελπισία του κεντροαριστερού πολιτικού.

Πηγή: ethnos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *