Παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα

Συμμετέχουν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών Παναγροτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι, στην Αθήνα, στην πλατεία Βάθης, με…

τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Μαρούδας Ρίζος, εκτίμησε ότι «αναμένεται σημαντική συμμετοχή, σαφώς πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι.

Στην Αθήνα θα βρεθούν αγρότες από τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, έρχονται ακόμη και από την Κρήτη, ενώ έχουμε απευθύνει κάλεσμα να συμμετέχουν και άλλοι εργαζόμενοι. Μόνο από τη Θεσσαλία, μέχρι στιγμής, έχει προγραμματιστεί να κατέβουν γύρω στα 30 λεωφορεία».

Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, τα μπλόκα της πανελλαδικής κινητοποίησης υπολογίζονται σε περίπου 40, σε όλη την Ελλάδα.   Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν επίσης αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο.  Από τη Θεσπρωτία, την Πρέβεζα και την Άρτα ξεκίνησαν στις 6 το πρωί λεωφορεία με προορισμό το παναγροτικό συλλαλητήριο στη πλατεία Βάθης.  

Τα αιτήματα των αγροτών    Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες αντιδρούν στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ. Ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, παύση  των δικαστικών διώξεων των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία και, κανένα πλειστηριασμό σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.  

Επίσης, ζητούν διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.   Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.  

voria.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *