Η ανατροπή της κυβέρνησης του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι στην Αίγυπτο ανησύχησε βαθύτατα τον Ερντογάν για λόγους που έχουμε εξηγήσει, με τον Τούρκο πρωθυπουργό να βρίσκει..
Μιλώντας σε συγκέντρωση Τούρκων επιστημόνων που εργάζονται στο εξωτερικό, ο Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στην τουρκική Ιστορία, η οποία είναι πολύ… πλούσια σε πραξικοπήματα. «Κάθε στρατιωτικό πραξικόπημα κόστισε στην Τουρκία δεκαετίες ακρωτηριασμού της εθνικής οικονομίας. Κατά τη διάρκεια της τουρκικής Ιστορίας, οι πραξικοπηματίες πέτυχαν να αναλάβουν την κυβέρνηση, αλλά ποτέ δεν πέτυχαν τους στόχους τους»… Τα λέει για τους Αιγύπτιους μπας και τον ακούσουν οι Τούρκοι…
Η αναφορά αυτή καλύφθηκε από τις αναφορές στην Αίγυπτο, με τον Ερντογάν να συμπληρώνει «οι ηγέτες και οι υποστηρικτές πραξικοπημάτων στην Αίγυπτο πρέπει να θυμούνται τις πραγματικότητες της τουρκικής Ιστορίας». Κατά τα άλλα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι αυτό που γίνεται στην Αίγυπτο συνιστά καταπίεση της πλειοψηφίας από τη μειοψηφία.
Φαίνεται ότι ξεχνά, επειδή προφανώς έτσι τον εξυπηρετεί, ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα στις εκλογές απέσπασε το ένα τέταρτο περίπου των ψήφων του εκλογικού σώματος και πως ο Μόρσι εξελέγη στις επαναληπτικές, οπότε υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά με την περίπτωση του δικού του AKP που πήρε σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό.
Επίσης, ο Ερντογάν δείχνει να ξεχνά εντελώς ότι στις δημοκρατίες τις οποίες επικαλείται, υπάρχει ανάγκη το 51% να σέβεται το 49%, για να το πούμε σχηματικά, καθότι ο ίδιος δείχνει αποφασισμένος να μπει στα σπίτια, στα κρεβάτια, στις προσωπικές ζωές του καθενός Τούρκου. Ποιος είπε σε αυτόν τον περίεργο και υπερφίαλο ηγέτη ότι η Δημοκρατία του δίνει τέτοια δικαιώματα επειδή πλειοψήφησε στις εκλογές; Ποιος του έχει πει ότι μπορεί να κάνει ότι του γουστάρει και να επιβάλλει τη βούλησή του στα πάντα;
Προφανώς, η ισλαμική δημοκρατία που αυτός φαντάζεται. Αυτά του έμαθαν στα ισλαμικά σχολεία που πήγε αυτά «τραγουδάει». Δεν κατάλαβε ο άνθρωπος ότι μπορεί να προωθήσει την πολιτική ατζέντα του στην οικονομία (δεν τα κατάφερε και άσχημα οφείλουμε να ομολογήσουμε),στην εξωτερική πολιτική και θα κριθεί στις επόμενες εκλογές. Όχι όμως να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες ηθικής σε εθνικό επίπεδο. Αυτό είναι αίσχιστου είδους δικτατορία, όχι δημοκρατία.
Όσο για όραμα του μεγάλου Τούρκου δημοκράτη και πως αυτό προδίδεται, κάντε λίγη υπομονή μέχρι τη Δευτέρα, θα έχουμε κάτι πολύ καλό για τους φίλους του «defence-point.gr» και με φωτογραφική τεκμηρίωση…