Ελεύθεροι οι αστυνομικοί για την καταδίωξη στο Ηράκλειο

Τέσσερις ώρες κράτησε η κατάθεση των αστυνομικών για την καταδίωξη στο Ηράκλειο Κρήτης και τον σοβαρό τραυματισμών δύο νέων παιδιών. Επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι

Ελεύθεροι με…
περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου) και εγγύηση 2000 ευρώ για τον καθένα, αφέθηκαν οι δύο αστυνομικοί, που εμπλέκονται στη μοιραία καταδίωξη στο Ηράκλειο, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο νέων παιδιών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση με εντολή του Αρχηγού του Σώματος που δόθηκε από την πρώτη στιγμή.

Οι απολογίες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στον τακτικό ανακριτή, κράτησαν 4 ώρες.

Οι αστυνομικοί αναφέρθηκαν αναλυτικά στην καταδίωξη το βράδυ της Τετάρτης από το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου μέχρι την παραλιακή λεωφόρο και τα παλιά Ταμπακαριά, όπου και σημειώθηκε το τροχαίο με τα δύο αγόρια.

Οι απολογίες των αστυνομικών ξεκίνησαν στις 11 το πρωί ενώ στην είσοδο και στο εσωτερικό του Δικαστικού Μεγάρου ήταν πολύ αστυνομικοί αλλά και αξιωματικοί που επέβλεπαν την όλη διαδικασία προκειμένου να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι και να αποτραπούν εντάσεις, που έτσι κι αλλιώς δε θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της υπόθεσης τώρα που έχει δρομολογηθεί δικαστικά.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (μη σκοπούμενη επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος) δίνει το περιθώριο στον εισαγγελέα να παραπέμψει την υπόθεση στην κύρια ανάκριση προκειμένου τη διερεύνηση της να την αναλάβει ένας άνθρωπος του νόμου και όχι ένας απλός προανακριτικός υπάλληλος από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πλέον ο φάκελος φεύγει από την ΕΛΑΣ και πλέον όλες τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες γύρω από τα γεγονότα τα χειρίζεται ο ανακριτής, έστω κι αν πρόκειται για πλημμέλημα, χωρίς εμπλοκή τρίτων.

Βεβαίως η παραπομπή στον ανακριτή θορύβησε μία μερίδα του Σώματος σε επίπεδο νομού Ηρακλείου ωστόσο από την άλλη πλευρά υπήρξαν κύκλοι που υποστήριζαν ότι αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ΕΛΑΣ να μείνει έξω από το χορό των καταθέσεων και των όλων όσων θα μπορούσαν να συνοδεύσουν αυτές.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις

Σύμφωνα με το prismanews.gr, οι καταθέσεις οι οποίες έρχονται στο φως είναι πλέον πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες όπως αποκάλυψε το .

Οδηγοί που περνούσαν από το σημείο, γείτονες που είδαν τι έγινε, διερχόμενοι οδηγοί. Όλοι καταθέτουν τη δική τους εκδοχή.

Την ώρα που οι καταθέσεις διερχόμενων μιλούν για κλωτσιά στη μηχανή των παιδιών, φάρους να αναβοσβήνουν και πινακίδες κυκλοφορίας, άλλες καταθέσεις αντιτείνουν ότι ο φάρος δε δούλευε γιατί υπήρχε αναφορά από τον δικυκλιστή ότι είχε χαλάσει, κλωτσιά δεν έγινε ποτέ και ήταν αδύνατο μέσα στο σκοτάδι ένας οδηγός να είδε από τον καθρέφτη τη μαύρη μπότα του αστυνομικού, η πινακίδα της μηχανής ήταν κρυμμένη κάτω από τη σέλα.

Η κάθε ατάκα έχει και τον αντίλογο της την επόμενη στιγμή και όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει μία έντονη νομική αντιπαράθεση κάπου παρακάτω.

Παράλληλα όμως επικρατεί και έντονος προβληματισμός πλέον στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας που από τη μία πλευρά το προσωπικό βρίσκεται αντιμέτωπο με μία ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα αλλά και μία πίεση για αποδοτικότητα και από την άλλη με άθλιες συνθήκες εργασίες αλλά και άθλιες αποδοχές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *